CUM ISI DESCOPERA DUMNEZEU CUVINTUL CATRE OAMENI?

22.11.2014 13:09
2 PETRU 1:20." Fiindca mai intai de toate, sa stiti ca nicio prorocie din Scriptura nu se talcuieste singura.

21. Caci nicio prorocie n-a fost adusa prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant."

AMOS 3:7: " Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere taina Sa slujitorilor Sai proroci."

Aceste slujbe nu se refera la darul de proorocie, darul de proorocie descopera tainele inimii, dar slujba de prooroc descopera Cuvantul pentru o intreaga generatie sau acel timp (acea epoca).
(Ex: Noe, Moise, si totii proorocii, prin ei a venit Cuvantul lui Dumnezeu pentru acea perioada de timp. Dar noi nu putem primi Mesajul lui Noe, acel Mesaj a fost pentru acel timp. Noi nu putem primi Mesajul lui Moise, acel Mesaj a fost pentru ei, la acea vreme. Noi avem timpul nostru, Mesajul nostru si Proorocul care a venit cu Mesajul pentru timpul nostru.) Cuvantul vine mai intii la slujba de prooroc pentru intreaga lume, apoi prin celelalte slujbe din Efeseni 4;11-16, Dumnezeu vorbeste Cuvantul catre oameni. Cuvantul vine mai intii la slujba de prooroc. (Amos 3:7)

TREBUIE SA NE INCREDEM IN PROOROCII LUI?
2 CRONICI 20:20 "...incredeti-va in prorocii Lui, si veti izbuti."

CUM A SCOS DUMNEZEU POPORUL LUI DIN EGIPT SI CUM A FOST PAZIT ISRAEL?
OSEA 12:13 "Dar printr-un proroc a scos Domnul pe Israel din Egipt si printr-un proroc a fost pazit Israel."

NE TRIMITE DUMNEZEU PROOROCI IN TOATE TIMPURILE?
IEREMIA 7:25-26: "Din ziua cand au iesit parintii vostri din Egipt pana in ziua de azi, v-am trimis pe toti slujitorii Mei, prorocii, i-am trimis in fiecare zi de dimineata.

26. Dar ei nu M-au ascultat, n-au luat aminte; si-au intepenit gatul si au facut mai rau decat parintii lor."


NE-A PROMIS DUMNEZEU LA TIMPUL NOSTRU CA NE MAI TRIMITE PROOROCI?
Zic unii ca proorocii au fost pana la Isus Cristos! Este adevarat ca Legea si proorocii din vechime si Legea au tinut pina la Ioan, dar Dumnezeu nu-si schimba modul de-a lucra (Evrei 13:8; Maleahi 3;6; Eclesiastul 3:15). Dumnezeu tot prin slujbele de prooroci isi descopera Cuvantul pana la sfarsit. Domnul Isus ne-a promis ca ne trimite prooroci, el nu minte, trebuie sa credem tot Cuvantul. Sa citim:

MATEI 23:34: "De aceea, iata, va trimit proroci, intelepti si carturari. Pe unii din ei ii veti omori si rastigni, pe altii ii veti bate in sinagogile voastre si-i veti prigoni din cetate in cetate;"

Aici se refera la viitor Domnul Isus, cand spune ca ne trimite prooroci, nu se referea la trecut sau la prezent. Trebuie sa credem tot Cuvantul.

ACUM SA FIM ATENTI LA ACESTE VERSETE:

MALEAHI 4:5-6: "Iata, va voi trimite pe prorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata.

6. El va intoarce inima parintilor spre copii si inima copiilor spre parintii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sa lovesc tara cu blestem!"


Cine este proorocul Ilie? Daca va ganditi ca este Ioan Botezatorul, sa stiti ca nu este el. De ce? In primul rand Ioan a venit in urma cu aproximativ 2000 de ani, si aceast prooroc Ilie a fost promis ca va fi trimis inainte de a veni ziua necazului cel mare. In al doilea rand Ioan a pregatit doar Calea inaintea Domnului, pe cand proorocul Ilie din timpul sfarsitului a fost trimis sa reaseze din nou toate lucrurile. Aici se referea la viitor, nu la acel timp prezent cand era Ioan Botezatorul pe pamant. In Maleahi 4:6 sunt doua perioade si doua slujbe diferite a lui Ilie. Ioan Botezatorul a intors inima parintilor la copii.  In timpul in care a trait lui Ioan, parintii erau sfintii din vechime, iar apostolii erau copii. Proorocul Ilie din timpul nostru va intorce inima copiilor la parinti, adica noi suntem copii si parintii sunt apostolii.

MALEAHI 4:5-6: "Iata, va voi trimite pe prorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata."

MARCU 9:11. "Ucenicii I-au pus urmatoarea intrebare: "Pentru ce zic carturarii ca trebuie sa vina intai Ilie?
12. El le-a raspuns: "Ilie va veni intai; si va aseza din nou toate lucrurile;"


In aceste citate de mai sus, Domnul Isus nu se referea la prezent, adica la Ioan Botezatorul, El a zis: "Ilie va veni intai si va aseza din nou toate lucrurile." Domnul Isus se referea la viitor, la slujba lui Ilie din timpul nostru al sfarsitului.

Si citatele de mai jos se refera la Ioan Botezatorul.

MALEAHI 3:1. "Iata, voi trimite pe solul Meu; el va pregati calea inaintea Mea. Si deodata va intra in Templul Sau Domnul pe care-L cautati: Solul legamantului pe care-L doriti; iata ca vine - zice Domnul ostirilor."

LUCA 1:11-17: "Atunci un inger al Domnului s-a aratat lui Zaharia si a stat in picioare la dreapta altarului pentru tamaiere.
12. Zaharia s-a inspaimantat, cand l-a vazut; si l-a apucat frica.
13. Dar ingerul i-a zis: "Nu te teme Zahario; fiindca rugaciunea ta a fost ascultata. Nevasta ta Elisabeta iti va naste un fiu, caruia ii vei pune numele Ioan.
14. El va fi pentru tine o pricina de bucurie si veselie, si multi se vor bucura de nasterea lui.
15. Caci va fi mare inaintea Domnului. Nu va bea nici vin, nici bautura ametitoare si se va umple de Duhul Sfant inca din pantecele maicii sale.
16. El va intoarce pe multi din fiii lui Israel la Domnul Dumnezeul lor.
17. Va merge inaintea lui Dumnezeu, in duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii si pe cei neascultatori la umblarea in intelepciunea celor neprihaniti, ca sa gateasca Domnului un norod bine pregatit pentru El."


MARCU 9:13: "Dar Eu va spun ca Ilie a si venit, si ei i-au facut ce au vrut, dupa cum este scris despre el."

Aici se vede clar ca Isus se referea la Ioan Botezatorul, caci Domnul Isus a spus: "Dar Eu va spun ca Ilie a si venit...", aici vorbea la prezent.

CINE SUNT CEI SAPTE INGERI DIN APOCALIPSA CARE ERAU CEI SAPTE INGERII AI BISERICII?
Cele sapte biserici din Asia mica simbolizeaza perioada acestor aprox. 2000 de ani, cele sapte perioade de timp sau cele sapte epoci ale bisericii. (Apoc. 1:4; 1:10-11; 1:16; 1:20; Apoc. 2:1; 2:8; 2:12; 2:18; 3:1; 3:7; 3:14.)

ARE VREO LEGATURA SLUJBA LUI ILIE DIN MALEAHI 4:5, 6 b, CU INGERUL BISERICII LAODICEA?

Este acest Ilie ingerul bisericii din Laodicea?

CE LEGATURA ARE INGERUL LAODICEI CU INGERUL DIN APOCALIPSA 10:7?
Proorocul Ilie din Maleahi 4:5, 6 b, ingerul bisericii Laodicea si ingerul din Apocalipsa 10:7, sunt unul si acelasi. De ce? Proorocul Ilie din Maleahi 4:5, a fost trimis la timpul sfarsitului, biserica Laodicea si ingerul ei sunt la timpul sfarsitului si ingerul din Apocalipsa 10:7 va sfirsi taina lui Dumnezeu, adica va aseza din nou toate lucrurile. Aceste slujbe sunt una si aceiasi slujba. Dumnezeu sa va lumineze ochii mintii, ca sa vedeti aceasta taina a Cuvantului. Mireasa vede aceasta taina.

CE SUNT CELE SAPTE TUNETE DIN APOC. 10:1-4?
Acele sapte tunete sunt cele sapte glasuri ale lui Dumnezeu care de fapt sunt un singur glas care este Cuvantul lui Dumnezeu.

DE CE NU I-A DAT DUMNEZEU VOIE LUI IOAN SA SCRIE CE AU SPUS CELE SAPTE TUNETE? (Apoc. 10:4)
Pentru ca nu trebuia sa fie descoperite la acel timp. Dumnezeu a promis in Cuvant ca va trimite la timpul sfarsitului slujba lui Ilie din Maleahi 4:5; 6 b, Marcu 9:12 sa aseze din nou toate lucrurile, adica sa descopere toate tainele, tunetele sunt tainele lui Dumnezeu. Ilie din timpul nostru a fost trimis sa aseze din nou Cuvantul care s-a interpretat gresit.
Glasul lui Dumnezeu este un tunet. (2 Samuel 22:14; Psalmi 23:9; Psalmi 104:7; Ioan 12:29; Apoc. 6:1)

DE CE SCRIE CA SUNT SAPTE TUNETE?
Pentru caci Cuvantul a sunat in sapte timpuri diferite (sapte epoci ale bisericii)
Nu vreau sa intru in acest subiect despre cele sapte tunete, pentru ca est un o tema grea si este mult de vorbit.

STITI CA SUNT INGERI CERESTI SI INGERI PAMINTESTI?
Iov 33:
19. "Si prin durere este mustrat omul in culcusul lui, cand o lupta necurmata ii framanta oasele.
20. Atunci ii este greata de paine, chiar si de bucatele cele mai alese.
21. Carnea i se prapadeste si piere, oasele care nu i se vedeau raman goale;
22. sufletul i se apropie de groapa, si viata de vestitorii mortii.
23. Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze,
24. Dumnezeu Se indura de el si zice ingerului: "Izbaveste-l, ca sa nu se coboare in groapa; am gasit un pret de rascumparare pentru el!"


Dumnezeu nu vesteste Evanghelia prin ingerii ceresti, ci prin ingerii pamantesti.
Dumnezeu nu i-a vestit Evanghelia la Corneliu prin ingerul ceresc. Ingerul ceresc l-a trimis pe Corneliu la ingerul pamantesc care era Petru, ca sa-l cheme si sa-i vesteasca Evanghelia. (Faptele apost. 10:1-48)

PRIMIND PE LUCRATORII CARE-I TRIMITE DOMNUL, PRIMIM NOI PE ISUS?
IOAN 13:20: " Adevarat, adevarat va spun ca cine primeste pe acela pe care-l trimit Eu, pe Mine Ma primeste; si cine Ma primeste pe Mine primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine."

Trebuie sa fim foarte atenti. Daca-i respingem pe slujitorii care ii trimite Dumnezeu, noi de fapt il respingem pe Dumnezeu.

CE PRIMIM NOI DACA PRIMIM UN PROOROC AL DOMNULUI?
MATEI 10:41: "Cine primeste un proroc, in numele unui proroc, va primi rasplata unui proroc; si cine primeste pe un om neprihanit, in numele unui om neprihanit, va primi rasplata unui om neprihanit."

CE ROL AU SLUJBELE PUSE DE DUMNEZEU?
EFESENI 4:11-16: " Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, proroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori, pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos; ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor in mijloacele de amagire; ci, credinciosi adevarului, in dragoste, sa crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. Din El tot trupul, bine inchegat si strans legat, prin ceea ce da fiecare incheietura, isi primeste cresterea, potrivit cu lucrarea fiecarei parti in masura ei, si se zideste in dragoste."

TREBUIE BINE PRIMITE SLUJBELE PUSE DE DUMNEZEU?
ROMANI 15:30-32; " Va indemn, dar, fratilor, pentru Domnul nostru Isus Hristos si pentru dragostea Duhului, sa va luptati impreuna cu mine in rugaciunile voastre catre Dumnezeu pentru mine,
31. ca sa fiu izbavit de razvratitii din Iudeea si pentru ca slujba pe care o am pentru Ierusalim sa fie bine primita de sfinti;
32. si astfel sa ajung la voi cu bucurie, cu voia lui Dumnezeu, si sa ma racoresc putin in mijlocul vostru."


Trebuie sa primim Cuvantul descoperit prin slujba profetica din timpul nostru care a fost promisa. (Maleahi 4:5, 6b; Marcu 9:11-12)

 

Subiect: CUM ISI DESCOPERA DUMNEZEU CUVINTUL CATRE OAMENI?

Niciun comentariu găsit.

Comentariu nou