CINE ESTE PROOROCUL ILIE DIN MALEAHI 4:5-6 b? CARE ESTE ROLUL SLUJBEI LUI ILIE DIN MALEAHI 4:5, 6 b?

27.11.2014 11:59




  
CINE ESTE PROOROCUL ILIE DIN MALEAHI 4:5, 6 b?
Maleahi 4:5, 6: "Iată, vă voi trimite pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată. El va întoarce inima părinţilor spre copii, şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!"

In Maleahi 4:6, prima parte a versetului este vorba despre Ioan Botezatorul, caci el a intors inima parintilor la copii. (Isaia 40:3-5; Maleahi 3:1; Luca 1:11-17; Matei 11:7-14)

Daca citim la Luca 1:17 reiese clar ca Ioan a venit in duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii, dar nu mai spuna ca va intoarce si inima copiilor la parinti.
Acel verset din Maleahi 4:6 a doua parte, unde spune ca Ilie va intoarce inima copiilor la parinti, nu se refera la la Ioan. De ce? In primul rind Ioan a pregatit doar calea inaintea Domnului. (Isaia 40:3-5; Maleahi 3:1) Si in al doilea rind Ioan a intors doar inima parintilor la copii. (Luca 1:5-17)
In Matei 17:10-11, Domnul Isus a spus ca va veni intii Ilie, si va aseza din nou toate lucrurile. Acest verset are legatura cu ultimul inger al bisericii Laodicia si cu Apocalipsa 10;7.
Ioan nu a venit inainte de ziua aceea mare si infricosata.

Unii crestini spun ca Ilie din Maleahi 4:5, 6b se refera la Ioan, dar nu este adevarat. De ce? Citeste cu atentie Matei 17:11. Acolo scrie: ''Este adevarat ca trebuie sa vina intii ilie, si sa aseze din nou toate lucrurile.'' Se vorbeste la viitor. Nu scrie nicaieri ca Ioan va aseza din nou toate lucrurile! In biblie scrie ca Ioan va pregati calea inaintea Lui. (Maleahi 3:1; Marcu 1:1-7; Luca 7:27; 4:16-20). Dar la Maleahi 4:5 spune ca: ''Iata, voi trimite pe proorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata''. Ioan a fost in urma cu aproximativ 2000 de ani. Dar aici spune ca Ilie vine inainte de a veni ziua aceea mare si infricosata, adica la timpul nostru de sfarsit. Intelegeti? Si in Maleahi 4:6 sunt doua perioade de timp si doua lucrari. Ioan a intors inima parintilor la copii, si acum Ilie va intoarce inima copiilor la parinti, adica va restabili credinta apostolica, ne va intoarce pe noi la Cincizecime, noi suntem copii si apostolii sunt parintii.

In Isaia 61:1-2 este o mare taina. Domnul Isus cand a citit cartea lui Isaia 61, El nu a mai citit si Isaia 61 cu 2 a doua parte a versetului. (Luca 4:16-20.).
 Isaia 61:2 a doua parte a versetului era repartizat pentru o alta perioada a timpului, Isaia 61 cu 2 (si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru), era timpul nostru. Caci pana sa vina ziua necazului cel mare, Dumnezeu a promis ca ne va trimite pe proorocul Ilie. Aceste verset din Isaia 61:2 a doua parte a versetului are legatura cu Maleahi 4 cu 5, 6 b, si cu Apocalipsa 10 cu 7; Zaharia 14:6-7. Aceasta era o slujba a proorocului Ilie din timpul sfirsitului.
Aceasta slujba a proorocului Ilie din timpul sfirsitului este o taina a Miresei.

Sunt trei mari exoduri (iesiri) si trei mari intrari:
1. Iesirea israelitilor din Egipt si intrarea in Canaan;
2. Iesirea din lege si intrarea in har;
3. Iesirea din orice religii, confesiuni etc., si intrarea in Trupul cel tainic al lui Isus Cristos. (2 Corinteni 6:14-18; Apocalipsa 18:4.)

La timpul nostru avem un Mesaj venit de la Dumnezeu, dar oamenii nu-L Cunosc. Fiecare epoca are Mesajul ei. Noe a avut Mesajul lui, Moise a avut Mesajul lui.Toti profetii au avut cate un Mesaj catre omenire. Trebuie sa recunoastem timpul si Mesajul orei. Luteranii au avut timpul si ,Mesajul lor. Baptistii au avut timpul si Mesajul lor, Penticostalii au avut timpul si Mesajul lor. Mireasa la timpul sfirsitului are Mesajul care a venit prin proorocul Ilie din Maleahi 4;5, 6 b.
Va dau un exemplu. Daca privim o piramida, ea are mai multe fete. Cand o privim vedem numai o parte a ei. Dar daca suntem sus, ii vezem toate fetele. Deci daca suntem formati intr-o confesiune religioasa, vedem doar o parte a Cuvantului, dar daca suntem in Isus Cristos, in locurile ceresti vedem tot Cuvantul. (Efeseni 1:3.)

 
CARE ESTE ROLUL SLUJBEI PROOROCULUI ILIE DIN DIN MALEAHI 4:5, 6 b?
Rolul acestei slujbe este sa aseze din nou toate lucrurile si sa sfarseasca taina lui Dumnezeu, adica sa restalibeasca credinta apostolica. (Matei 17:10,11;Apocalipsa 10:1, 7) Ingerul din Apocalipsa 10:7 este ingerul bisericii Laodicea (Apocalipsa 3:14, 21).
Sunt ingeri ceresti si pamantesti? Ingerii pamantesti vestesc Evanghelia. (Iov 33:23). Cele sapte biserici din Asia simboliza cele sapte perioade de timp (cele sapte epoci ale bisericii in decurs de aproape 2000 de ani) (Apoc 1:4). Acesti ingeri ai celor 7 Biserici sunt barbati pe care Dumnezeu i-a folosit in decurs de aprox. 2000 de ani sa aduca Mesajul pentru cele sapte epoci ale Bisericii. (Apocalipsa ( 1:16; 1:20; Apoc. 2:1; 2:8; 2:12; 2:18; 3:1; 3:7; 3:14). Ilie din Maleahi 4:5 ,6b este ingerul Laodiciei pentru ca aceasta este ultima epoca. Acest inger al Laodiciei va aseza din nou toate lucrurile (in Cuvant) si va sfarsi Taina lui Dumnezeu, adica tot Cuvantul ce s-a pierdut in decurs de aprox. 2000 de ani. Ilie va restabili credinta apostolica.(Iuda 4). Cele sapte tunete din Apoc. 10:1-4 sunt sapte glasuri ale lui Dumnezeu, care de fapt este un singur glas care este Cuvantul lui Dumnezeu si a sunat prin cele sapte epoci ale bisericii. Ioan nu a avut voie se scrie ce au spus cele sapte tunete, pentru ca nu erau pentru timpul lor. Cele sapte tunete erau pentru timpul nostru si le-a descoperit ingerul al saptelea, a sfarsit taina lui Dumnezeu (Apoc. 10:7). Cele sapte tunete au legatura cu Apocalipsa 5, unde scrie despre Cartea scrisa pe dinauntru si pe dinafara, pecetluita cu sapte peceti. Aceasta este o tema grea, (este o hrana tare, nu este lapte, ci este carne.) Proorocul Ilie din Maleahi 4:5, 6b, ingerul Laodiciei si ingerul din Apoc. 10:7, este unul si acelasi.

Sunt ingeri ceresti si ingeri pamanesti. Ingeri pamantesti sunt predicatorii. In Iov 33: 23 scrie: ''Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea, care vestesc omului calea pe care trebuie -o urmeze."

Cati ingeri ceresti au vestit Evanghelia? Puteti sa-mi aratati in Scriptura? Cautati in Faptele apost. 10 si o sa vezi ca Ingerul Ceresc la trimis pe Corneliu la ingerul pamintesc care Petru sa-i vesteasca Evanghelia. Dumnezeu foloseste oameni la vestirea Evanghelie, nu Ingeri Ceresti. Cuvantul inger inseamna trimis.

Chiar si diavolul are ingeri care se prefac in slujitori ai neprihanirii.
Cititi la 2 Corinteni 11:14-15: "Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârşitul lor va fi după faptele lor."



DUHUL LUI ILIE A LUCRAT PÎNĂ ACUM DE PATRU ORI ŞI MAI LUCREAZĂ INCA O DATĂ LA EVREI

 1. Prima data a fost Ilie Tisbitul. (1 Împarati 17:1.)

2. A doua oara duhul lui Ilie a venit peste Elisei. (2 Împarati 2:9-14.)

3. A treia oara duhul si puterea lui lui Ilie a venit in Ioan Botezatorul ca sa pregateasca Calea inaintea Domnului si sa intoarca inima parintilor la copii. Slujba lui Ioan Botezatorul a implinit prima parte a versetului din Maleahi 4:6. (Maleahi 3:1; Isaia 40:3; Luca 1:5-17; Matei 11:7-14.)

4. A patra oara duhul lui Ilie a venit pentru timpul nostru ca sa intoarca inima copiilor la parinti, adica inima noastra la apostoli, (aici este vorba de Maleahi 4:6b, a doua parte a versetului, sa aseze din nou toate lucrurile care sau pierdut in decurs de aprox. 2000 de ani. (Marcu 9:11-12). In Maleahi 4;6 sunt doua timpuri si doua slujbe diferite. Ioan doar a pregatit Calea inaintea Domnlui dar Ilie din timpul sfirsitului, va aseza din nou toate lucrurile, adica va aseza Cuvantul care s-a pierdut. Aceasta slujba a lui Ilie din timpul nostru este in desfasurare, inca nu s-a terminat. Aceasta slujba va lucra pana la Rapirea Miresei. (Maleahi 4:5-6b; Matei 17:10-11; Marcu 9:11-12; Apocalipsa 10:1-7; Apocalipsa 3:14-21).

5. Si a cincia oara va veni Ilie si Moise la Israeliti. (Apocalipsa. 11:1-13). De ce spun ca sunt Moise si Ilie? Pentru ca in Apocalipsa 11 spune ca cei doi maslini sau profeti care vor veni pentru Israeliti, vor inchide cerul sa nu ploaie si vor aduce orice urgii fel de urgie. Moise a fost cu urgiile si Ilie a oprit ploaia (Exod 7;8;9;10;11). Ilie a fost rapit (2 Imparati 2:11), pe pe Moise l-a ingropat Domnul (Deut. 34:5-6 ). De ce a aparut Moise si Ilie ei au aparut pe munte cand Isus S-a schimbat la fata? ( Matei 17). Vedeti?
Cuvantul lui Dumnezeu este o taina, dar Isus Cristos descopera Miresei Lui toate tainele. La  cine (care slujba) descopera Dumnezeu mai intai tailele Lui? Raspunsul este la Amos 3:7.

Dumnezeu prin slujba prorocului Ilie din Maleahi 4:5, 6b a adus Mesajul pentru timpul sfarsitului. Acum, Dumnezeu lucreaza mai departe prin slujbele din Efeseni 4:11-16, care au primit Cuvantul descoperit (Mesajul timpului de sfarsit) pentru timpul nostru.

    Duhul lui Ilie a venit si a slujit pana acum de 4 ori si mai vine si mai slujeste inca o data la Evrei.

    Dumnezeu la timpul nostru a repartizat Cuvantul care l-a descoperit prin prorocul Ilie din Maleahi 4:5-6b si Marcu 9:11-12.

 

(Aceste citate de mai jos sunt luate de pe site-ul "Tabernacolul Arad"):
Maleahi ultimul proroc al Vechiului Testament proroceste revenirea prorocului Ilie înainte de a veni Ziua cea mare si înfricosată a Domnului. ( Maleahi 4:5, 6 b?

Maleahi 4:5: "Iată, vă voi trimite pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.
6. El va întoarce inima părinţilor spre copii,- şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!"



Oare Ilie însusi va reveni să continue lucrarea sa pe pământ sau Dumnezeu va folosi un alt bărbat cu aceasi ungere ?
Putem observa cum Dumnezeu l-a folosit pe Elisei cu ungerea lui Ilie peste el.
2 Împăraţi 2:15:"Fiii proorocilor care erau în faţa Ierihonului, când l-au văzut, au zis: „Duhul lui Ilie a venit peste Elisei.” Şi i-au ieşit înainte, şi s-au închinat până la pământ înaintea lui.
Elisei cu ungerea lui Ilie a înfăptuit prin Duhul Domnului de două ori mai multe minuni ca profetul Ilie însusi.
Dumnezeu a folosit ungerea lui Ilie nu persoana lui.
După câteva sute de ani un Înger al Domnului se arată preotului Zaharia si-i spune:
Luca 1:13:Dar îngerul i-a zis: „Nu te teme Zahario; fiindcă rugăciunea ta a fost ascultată. Nevastă-ta Elisaveta îţi va naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Ioan.
14 El va fi pentru tine o pricină de bucurie şi veselie, şi mulţi se vor bucura de naşterea lui.
15 Căci va fi mare înaintea Domnului. Nu va bea nici vin, nici băutură ameţitoare, şi se va umplea de Duhul Sfânt încă din pântecele maicii sale.
16 El va întoarce pe mulţi din fiii lui Israel la Domnul, Dumnezeul lor.
17 Va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul şi puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii, şi pe cei neascultători la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”



Îngerul îi spune că Ioan va fi o persoană deosebită care va pregăti calea Domnului si îi mentionează doar prima jumătate din profetia lui Maleahi.

Dumnezeu nu face greseli. La fel cum Domnul Isus în Nazareth când citeste din cartea prorocului Isaia (Isaia 61:1,2) despre lucrarea Lui se opreste la Anul de Îndurare fără să mai amintească Ziua de răzbunare, o profetie pentru viitoarea Sa venire. (Luca 4 : 18,19)

Îngerul îi mentionează clar care parte a prorociei o va împlini Ioan – el va întoarce inimile părintilor spre copii si va pregăti norodul pentru venirea lui Mesia ca Miel al lui Dumnezeu în vederea lucrării de Răscumpărare. (Ioan 1:29-34)

Dumnezeu foloseste ungerea lui Ilie peste Ioan Botezătorul asa cum Însusi Domnul o spune în Evanghelia după Matei :
Matei 11:9: "Atunci ce aţi ieşit să vedeţi? Un prooroc? Da, vă spun, şi mai mult decât un prooroc;
10 căci el este acela despre care s-a scris: „Iată, trimit înaintea feţei Tale pe solul Meu, care Îţi va pregăti calea înaintea Ta.”
11 Adevărat vă spun că, dintre cei născuţi din femei, nu s-a sculat nici unul mai mare decât Ioan Botezătorul. Totuş, cel mai mic în Împărăţia cerurilor este mai mare decât el.
12 Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum, Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală, pun mâna pe ea.
13 Căci până la Ioan au proorocit toţi proorocii şi Legea.
14 Şi, dacă vreţi să înţelegeţi, el este Ilie, care trebuia să vină."


De asemeni :
Matei 17:10: "Ucenicii I-au pus întrebarea următoare: „Oare de ce zic cărturarii că întâi trebuie să vină Ilie?”
11 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Este adevărat că trebuie să vină întâi Ilie, şi să aşeze din nou toate lucrurile.
12 Dar vă spun că Ilie a şi venit, şi ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el ce au vrut. Tot aşa are să sufere şi Fiul omului din partea lor.”
13 Ucenicii au înţeles atunci că le vorbise despre Ioan Botezătorul."


Ioan Botezătorul a venit în duhul si puterea lui Ilie ,nu persoana lui Ilie, împlinind prima parte a profetiei lui Maleahi, lăsând pentru viitor împlinirea părtii finale.

A restabilit Ioan toate lucrurile ? Categoric nu ! A venit Ziua Domnului ? Categoric nu !

În Faptele Apostolilor Apostolul Petru reaminteste profetia despre Ilie aplicând-o în viitor:

Faptele Apostolilor 3:19: "Pocăiţi-vă, deci, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare,
20 şi să trimeată pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos,
21 pe care cerul trebuie să-L primească, până la vremurile aşezării din nou a tuturor lucrurilor: despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfinţilor Săi prooroci din vechime."


Vedem că Dumnezeu urma să folosească ungerea lui Ilie peste o altă persoană în Zilele din urmă. Prin această persoană El urma să restabilească toate lucrurile, toate adevărurile uitate, toate învătăturile pierdute în Epocile Întunecate. El urma să întoarcă inimile copiilor spre părintii lor de la Cincizecime.

Este William M. Branham Ilie care trebuia să vină ? Cu sigurantă DA. Prin slujba sa adevărurile pierdute au fost restabilite. Învătătura apostolilor si prorocilor a fost descoperită Miresei Sale iubite.

Asa cum Cuvântul a venit la răul Iordan, după aproape două mii de ani a apărut din nou la râu. Un înger a coborât în fata a sute de martori si Glasul lui a spus:
”Asa cum Ioan a premers prima venire a Domnului, Mesajul tău va premerge a doua Venire a Domnului !”


Faptele Apostolilor 13:40: Astfel, luaţi seama să nu vi se întâmple ce se spune în prooroci:

41„Uitaţi-vă, dispreţuitorilor, miraţi-vă şi pieriţi; căci în zilele voastre, am să fac o lucrare pe care n-o veţi crede nicidecum, dacă v-ar istorisi-o cineva.”


Dumnezeu să ne păzească ca această scriptură să se împlinească si cu noi !

Fie ca Domnul să ne dea un caracter nobil ca acelor din Berea :
Faptele Apostolilor 17:11. "Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată rîvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa."

William Branham este ultimul profet trimis de Dumnezeu Bisericii dintre Neamuri. Prin slujba lui Dumnezeu ne-a vizitat din nou. Lucrările înfăptuite o declară. Stiinta o adevereste. El este Ilie care trebuia să vină. Amin.

Maleahi 4:5."Iată, vă voi trimite pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.
6 El va întoarce inima părinţilor spre copii(1), şi inima copiilor spre părinţii lor(2), ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem."

 

Subiect: CINE ESTE PROOROCUL ILIE DIN MALEAHI 4:5-6 b? CARE ESTE ROLUL SLUJBEI LUI ILIE DIN MALEAHI 4:5, 6 b?

Ilie profetul

Ilie | 28.09.2019

1. Despre care Ilie au intrebat ucenicii in Matei 17? Despre acela pe care l-au vazut acolo si acolo nu era Branham.

2. Despre care Ilie le-a raspuns Domnul? a.) despre Ilie ca va veni in viitor sa aseze din nou toate lucrurile si b.) despre Ioan Botezatorul (care a fost si el in duhul si puterea lui Ilie)

3. Asadar lui Branham nu i-a ramas nici o promisiune in plus.

Concluzie: Ilie care va veni este acela despre care ei au vorbit pe muntele schimbarii la fata, Matei 17, nicidecum Branham. Iar alta promisiune nu mai exista.

ilie nu este wmb

vaczi | 24.02.2018

11 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Este adevărat că trebui(e)a să vină întâi Ilie, şi să aşeze din nou toate lucrurile.
pentru ca ucenici au inteles ca este vorba de ioan.

berceanu ionut

ionica | 24.11.2015

Care sunt adevarurile uitate si invataturile pierdute in epocile intunecate?

Maleahi

Adi | 13.09.2015

Vezi ca in Maleahi 4:4 Aduceţi-vă aminte de Legea lui Moise*, robul Meu, căruia i-am dat în Horeb** rânduieli† şi porunci pentru tot Israelul!
5 Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie* înainte** de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.
6 El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc* ţara cu blestem**!”

In primul rand le vorbeste de legea lui Moise.....apoi in versetul 6 spune "ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc* ţara cu blestem**!"

- Care tara? Biserica sau Israelul?

Capitolul 1:1 ne explica cel mai clar cui ii vorbeste Domnul prin Maleahi: Maleahi 1:1 Prorocia, Cuvântul Domnului, către Israel, prin Maleahi!


Re:Maleahi

eddie babs | 16.09.2015

exista un plan firesc si un plan duhovnicesc. intre a cele 69 de saptamani ale lui daniel si a 70 a saptamana , este cuprins palnul cu biserica dintre neamuri. Dumnezeu si-a ales un popor dintre neamuri care s ai poarte numele. cand se refera la robi si roabe este vorba de israel, cand se refera la fii si fice este vorba de israelul dintre neamuri(pietre vii, oile lui, biserica lui christos, templul duhului sfant )

MALEAHI 4 CU 5

LACATUS IOSIF | 20.08.2015

MA BUCUR CA IN ACEST TIMP RELATIV SCURT AI AFLAT ADEVARUL ACESTA NU ESTE PENTRU TOTI DOAR PENTRUMIREASA ASA CUM SI TU AIMENTIONAT MULTUMIM TATA-LUI NOSTRU CERESC ISUS HRISTOS CA LA TRIMIS PE PROROCUL ILIE IN PERSOANA FRATELUI NOSTRU WILLIAM BRANHAM

Re:MALEAHI 4 CU 5

alexya alexandra | 16.09.2015

DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE MICA MIREASA DOMNUL SA TE BINECUVINTEYE AMIN

Re:Re:MALEAHI 4 CU 5

adisor | 05.02.2016

Niciodata Dumnezeu nu a trimis un profet la neamuri ne-evreu. Niciodata Dumnezeu nu a avut un profet care sa minta asa cum branham a mintit.
https://mesajul.blogspot.ro/2013/05/profetul-ilie-in-grafica-simpla.html

Elemente: 1 - 8 din 8