CE ESTE PREDESTINAREA ?

04.12.2014 19:50
Dumnezeu a pus omul pe libera alegere morala. Omul este un agent liber sa aleaga, viata sau moartea, pe Isus Cristos, Calea pocaintei, sau lumea si lucrurile lumii. Omul este un liber albitru.

Dar, Dumnezeu prin cunostinta lui mai dinainte a vazut fiecare om care va fi salvat. Dumnezeu prin cunostinta lui mai dinainte, El a cunoscut fiecare om. El a stiut cine va fi salvat si cine nu va fi salvat. El a predestinat prin atotstiinta. El a vazut inainte de inceput viata fiecarui om, a stiut ce va face si ce va alege fiecare, a stiut care il va urma pe El si va alege Viata si care nu-L va urma.

Predestinarea este cunostinta mai dinainte. El a cunoscut si a stiut ce era in tine mai inainte chiar ca tu sa vii pe pamant.  El cunoaste toate lucrurile. Prin cunostinta lui mai dinainte, El i-a vazut pe ei, nu prin Vointa lui Proprie. Vointa lui Proprie este ca nici unul sa nu piara, dar prin cunostinta Lui mai dinainte, El a stiut cine va veni si cine nu la Viata, care se vor pocai cu adevarat si care nu. Deci, El a cunoscut sfarsitul de la inceput.

Dumnezeu ne-a predestinat prin cunostinta Lui mai dinainte, nu prin Voia Lui. Dumnezeu nu predestineaza prin dorinta. El nu are dorinta ca cineva sa piara, dar prin cunostinta Lui mai dinainte, El a stiut cine va accepta si cine nu. De aceea El poate sa spuna sfarsitul de la inceput.

Predestinarea nu este: "Eu te voi alege pe tine, iar pe tine nu." Ci prin cunostinta lui mai mai dinainte, El a stiut ce vei face tu. Dumnezeu niciodata nu a zis: "Eu il voi alege pe acesta si pe acesta nu." Motivul pentru care El a predestinat este ca El a cunoscut toate lucrurile dinainte. Daca El nu poate face aceasta, atunci El nu este Dumnezeu. Vedeti?

Acesta este motivul, adevaratul scop pentru care Isus  a venit pe pamant, a fost sa salveze pe aceia pe care Dumnezeu prin cunostinta Lui mai dinainte i-a vazut ca au vrut sa fie salvati, pentru ca intreaga lume era condamnata. Prin cunostinta Lui mai dinainte El a stiut exact cine Il va iubi si Il va slujim si cine nu.

Acum de unde stii ca tu esti ales sau predestinat? Pentru ca tu simti o chemare de la Dumnezeu si te pocaiesti cu adevarat. Dumnezeu iti schimba natura si caracterul, esti eliberat de pofte, vicii, s.a.m.d., nu mai iubesti lumea si lucrurile lumii,
Dovada ca esti predestinat, este ca tu nu te fortezi sa traiesti pocainta, ci ea vine de la sine. Exact ca oaie, ea nu se forteaza sa dea lana. Ea face lana pentru ca este oaie.
Dumnezeu la un predestinat ii da botezul cu Duhul Sfant si-l va conduce(calauzi) pe drumul Vietii.

 

Subiect: CE ESTE PRDESTINAREA ?

Niciun comentariu găsit.