CE ESTE O TREZIRE?

04.12.2014 20:05

O trezire, dupã pãrerea mea, nu constã in aducerea de noi membri. O trezire nu constã dintr-o multime de discutii, cu toate cã aceste lucruri merg cu o trezire. Dar o trezire este sã trezeascã ceea ce deja aveti, doar sã-i trezeascã.

Haideti acum, sã ne strângem împreunã si sã avem o trezire de modã veche.

Avem nevoie astãzi de o trezire de modã veche, trimisã de Dumnezeu, îndreptând natiunile.

Avem nevoie de o trezire a sufletului. Trezirea are loc in inima noastra.

43    Aceastã natiune sã vinã la lacrimi, nu la rîsete si drame. Aceastã natiune sã vinã pe genunchi, în pocãintã. Aceea avem noi nevoie. Nu este o trezire sã aduceti multi membri înãuntru într-o bisericã. Noi trebuie sã închidem fiecare contrabandã de bãuturi, sã oprim orice fumat de tigãri, sã demolãm fabricile lor. Sã începem o campanie de modã veche realã a Duhului Sfînt; unde bãrbati si femei, stau zi si noapte, cu fata la pãmînt, plîngînd. Vã spun cã va fi cel mai mare refugiu pe care aceastã natiune l-a avut. Aceasta-i adevãrat.

Crestinii sã termine cu prostiile. Sã vinã aici înapoi la altar si sã se punã în ordine cu Dumnezeu.

Dar cînd un om odatã este nãscut din nou, nu muncit emotiv, nu ceva entuziasm, nu prin punerea numelui sãu într-o carte de bisericã, nu prin atasarea de cea mai mare bisericã din oras. Ci cînd de fapt a trecut prin plîns, si a cersit, cu lacrimi în ochii lui, pînã cînd Dumnezeu i-a iertat pãcatele, i-a curãtit sufletul din viata pãcatului, si l-a umplut cu Duhul Sfînt; cu o astfel de dragoste, evlavie si trãieste evlavios înaintea oamenilor. Noi nu vom avea o trezire în aceastã tarã pînã cînd nu facem aceea.

Judecata începe de la casa lui Dumnezeu, prin Cuvîntul lui Dumnezeu. Amin. Nu o carte de notite, ci Biblia. Nu  ceva ce învatã vre-o bisericã în teologia lor, ci ceea ce zice Dumnezeu. Atunci veti avea o trezire unde puteri mari si minuni, orice altceva, va avea loc.
Noi sîntem cãldicei. Deoarece noi sîntem cãldicei în aceastã epocã, Dumnezeu a zis, "O sã vã vãrs din gura Mea." (Apoc 3:14-19)

Ceea ce avem noi nevoie astãzi este o altã trezire de modã veche, trimisã de Duhul Sfînt.

Ceea ce avem nevoie astãzi este o trezire demodatã a Duhului Sfânt, trimisã de Dumnezeu, arzând, o trezire care sa ne faca sã stam culcati cu fata la pãmânt si sã plângem, zi si noapte pentru pãcatele lumii.

Dar când Dumnezeu vede un bãrbat, pocãit, cu duhul zdrobit, sincer în inimã, jos la altar, Dumnezeu închide usa lumii înaintea lui, si îl pecetluieste prin botezul Duhului Sfânt.

Veniti jos la altar, incepeti un plans de moda veche.

Acum în aceastã mare trezire Galezã care a început, acela a fost un timp jubiliar pentru poporul Galez. Acolo au început, doar un grup de analfabeti, care doar predicau Evanghelia. Si Puterea si gloria lui Dumnezeu a început sã cadã, încît oamenii de afaceri mergeau sã lucreze si sedeau jos la catedra lor, si plîngeau ca bebelusii, si închideau hrana lor, afacerea lor. Fermierii în cîmp sedeau la plugurile lor, la arat. Ei opreau echipele lor si ajungeau în cîmp afarã, pãcãtosi ordinari, si îsi ridicau mîinile lor spre Dumnezeu, si strigau dupã milã. Oamenii umblînd pe strãzi, si peste tot. Fluierele începeau sã sune, si orice altceva. Acolo a început o trezire.
Aceea este ceea ce are nevoie Omenirea în seara aceasta. Ea nu are nevoie de un Billy Graham, nici un Oral Roberts. Ceea ce are nevoie Natiunea în seara aceasta este Duhul Sfînt miscîndu-se printre oameni, proclamînd anii de libertate. Aceea este corect. Omenirea nu  are nevoie de o nouã organizatie. Nu are nevoie de o nouã asezare. Singurul lucru care are Ea nevoie este Duhul Sfînt sã vinã în Putere de convingere.

Voi puteti predica Evanghelia pînã încãruntiti. Dumnezeu trebuie sa intre între oameni si sã aduca o trezire, sa-i puna in miscare.
Pãi, cînd a început trezirea aceea, un predicator a plecat în jos într-un loc unde era un canal de apã care traversa strada. Si el a oprit calul sãu, si a stat pe acest pod, si a zis, "Dumnezeule Atotputernic, acest oras este poluat tot aici jos." A zis, "Determinã pe orice om, femeie, bãiat sau fatã, care trece peste acest canal, sã cadã sub convingere prin Duhul Tãu." El a mers si a luat un bun, rãzboinic credincios, l-a bãgat sub locul acela, sã se roage. A stat acolo, zi si noapte, postind, si rugîndu-se.  El a plecat în oras, si a cerut permisiunea sã cearã binecuvîntarea pentru masã înainte de servirea cinei. A zis, "Bine." Si el s-a ridicat si a zis, "Doamne Dumnezeule, determinã pe fiecare om care stã la aceastã masã sã vinã sub convingere." Si a fost spus, si a scris în ziare, cã "Oamenii care au trecut peste acel canal, si-au oprit caii lor pe stradã, si au început sã plîngã si sã strige." "Bãrbati si femei veneau la masã si sedeau jos sã manînce, si o împingeau înapoi, si plîngeau si strigau si se pocãiau."
 Acela-i felul de trezire de care avem noi nevoie în seara aceasta, unde Dumnezeu intrã între oameni.

Ceea ce are nevoie Omenirea, nu este un predicator nou. Ceea ce are Omenirea nevoie este Duhul Sfant, sã intre între oameni, sã meargã sã-i agite, sã flãmînzeascã si sã înseteze dupã neprihãnire. "Ferice de ei cînd flãmînzesc si înseteazã dupã neprihãnire, cãci ei vor fi sãturati." (Matei 5:6). Orice este, este nevoie de Duhul Sfînt sã o facã.

Acum, o trezire, nu înseamnã sã aducem înãuntru noi convertiti. Trezirea înseamnã sã trezesti pe cei ce sînt deja convertiti. Vedeti? Este, o trezire, “a reînvia,” vedeti, “sã trezesti,” “sã faci viatã din nou.” Si biserica, uneori, sîntem putin fãrã vlagã, si astfel noi urmãrim timpurile acelea vechi, asa cum le avem cu mult timp în urmã.

Voi doar sã veniti cu o inimã curatã, crezînd cã Isus Cristos este Salvator, si voi Il acceptati, si voi credeti cã Dumnezeu îsi va tine Cuvîntul Lui, si tu cauti sã primesti botezul Duhului Sfînt, si El vi-L va da. Ziceti, “Doamne, Doar în orice fel Îl vei turna în mine, asa vreau sã am Duhul Sfînt. Dã-mi ceva care sã îndepãrteze acest egoism. Dã-mi ceva care sã ia toatã frica si îndoiala. Domnul meu, dacã mã vei face sã strig; am vãzut pe altii strigînd, si nu L-au trãit. Doamne, eu am vãzut pe altii vorbind în limbi si nu L-au trãit. Dar, Doamne, pune ceva în mine care sã mã facã sã umblu în fiecare zi ca un crestin. Care mã va face sã-mi iubesc vrãjmasii. Acela mã va face sã-i vorbesc de bine pe acei care mã vorbesc de rãu. Acela mã va face sã mã pocãiesc de orice fac rãu, sã vin chiar aici sus si sã-l, mãrturisesc. Eu voi spune, ‘am gresit. Iartã-mã, Dumnezeule.’”
   Acesta-i felul de Duh pe care-l vreti. Nu-i asa? Amin.

Noi avem nevoie astãzi de o trezire cutremurãtoare, sã ajungem înapoi la Adevãr, sã mergem înapoi la Cuvântul lui Dumnezeu din nou.

Nu-i de mirare cã nu putem avea o trezire. Dumnezeu poate trimite daruri si totul la un oras si sã facã minuni si sã facã lucruri, iar oamenii tepeni. Nu-i de mirare, existã pãcat în tabãrã. Noi trebuie sã curãtãm acel lucru afarã si sã operãm (Aceea este exact corect.), si sã facem biserica sã se îndrepte si sã functioneze corect, iar atunci Dumnezeu va veni înãuntru si va face semne si minuni între noi. Voi stiti cã aceea este corect.

Existã o foarte mare tulburare între popoare, este doar greu sã încerci sã ai o trezire. Iar bisericile sunt asa de diferite, si fiecare împotriva unei alteia, din cauza barierelor denominationale. Si crestinii sunt foarte nervosi, se pare, si supãrati.

Dumnezeu nu poate sã aibe o trezire pânã când El are oamenii în formã sã o ia. Noi nu putem avea o trezire pânã când avem oamenii chemati de Dumnezeu, oamenii instruiti ai lui Dumnezeu, care nu sunt instruiti în scoli de teologie sau învãtãmânt, ci oameni duri oameni ai credintei, pe care Dumnezeu i-a adus în scoala instruirii Lui dure. Bãrbati la care nu le este teamã sã facã fatã focului! Bãrbati care au venit în Prezenta lui Dumnezeu; si-I cunosc puterea, si îi cunosc atotputernicia, si îi cunosc puterea vindecãrii Lui! Unii oameni care sunt instruiti sã-L cunoascã pe Dumnezeul cel viu! Este în ordine sã-i instruiesti prin Cuvânt, dar, "Litera omoarã; Duhul dã Viatã."
 Si înainte de a avea aceastã trezire, Dumnezeu trebuie sã cheme oameni instruiti de El, sã poarte acest Mesaj. Si lor nu le pasã ce este opozitia. Ei vor sã meargã în cuptorul aprins în înfrângere, sau în groapa leilor, sau oriunde poate fi. Ei sunt gata sã meargã, cãci ei au fost în Prezenta lui Dumnezeu, si stiu ce este El. Dacã este spre victorie sau înfrângere, ei încã stau la fel. Acela-i felul de instruire cum o face Dumnezeu oamenilor.

Ceea ce avem nevoie astãzi nu este în multe lucruri materiale. Noi le avem. Noi nu avem nevoie de biserici mai mari. Noi nu avem nevoie mai mult la radio si la televiziune. Noi nu avem nevoie de asa de mult din aceste lucruri. Dar ceea ce avem nevoie astãzi, sã fim spirituali, este o persoanã care se va smeri înaintea lui Dumnezeu, dacã ei nu au un ban, si se va ruga pânã când duhul acela din ei este satisfãcut cu bunãtatea lui Dumnezeu, si o trezire are loc în interiorul inimii lor, care schimbã atitudinea si atmosfera în care trãiesc ei.
22 Voi poate nu aveti o pereche de pantofi în picioare, poate sunteti îmbrãcati în zdrente, dar ceva în inima voastrã cântã melodiile lui Dumnezeu. Eu mai degrabã as avea aceea decât toti banii din lume. Nu conteazã ce haine bune purtãm, cât de mult avem de mâncare, aceea nu este ceea ce merge în prezenta lui Dumnezeu. Acest trup în care locuim, piere, indiferent cât îi purtãm de grijã. Dar sufletul care este în om; este o stare a duhului care se miscã în Prezenta Dumnezeului cel viu.

Când Dumnezeu apucã un om, primul lucru ce face El într-o bisericã este sã o aducã din lume la sfintenie, Si El o aduce din moarte la Viatã. El este nãscut din nou. El este nou. Ideile lui sunt noi. Ceea ce avem nevoie este o trezire în acel fel, astãzi. Este adevãrat. Oh, noi am avut un botez al Duhului. Noi am avut binecuvântãri spirituale si ridicãri spirituale, dar noi nu avem nevoie de aceea în continuare. Noi avem nevoie de o trezire a Duhului Dumnezeului cel viu, în inimile oamenilor. Noi nu avem nevoie aºa de mult de adâncimile Duhului, sau trezire spiritualã. Noi avem nevoie de o trezire, aceea este, sã trezim ce avem.
noi avem nevoie de o trezire care cerne, scuturã, si care taie afarã toate lucrurile lumii.

 Aceea are nevoie biserica, este o trezire, sã scuture de la ea toatã lumea si lucrurile lumii, si sã aducã înapoi puritatea si sfintenia lui Dumnezeu, în inimile credinciosilor ei, umilintã.
 Când dacã oamenii  nu au o trezire din când în când, în duhul lor, ei devin foarte carnali si indiferenti, încât ei se stileazã însisi, tepeni, neprihãniti de sine. Ei citesc si studiazã, si aceea este bine, dar nu acela este lucrul despre care vorbim. Voi stiti mai mult despre Cuvânt. Este bine sã stiti Cuvântul, dar mai bine este sã cunoasteti Autorul Cuvântului. Vedeti? Acel mic ceva care-l lãsati afarã, acel Ceva în inimã care vã face ceea ce sunteti, acela-i lucrul real, Duhul Sfant.

Trezirea este uneori neînteleasã. Cineva se gândeste cã trezire este sã aduci noi membri în bisericã. Nu. Rezultatul trezirii nu este acela. Ci o trezire este sã reînvie ceea ce este deja în bisericã. Noi avem nevoie de pocãintã. Noi avem nevoie de o trezire.

Nu-i de mirare cã noi nu avem focuri de trezire arzînd. Noi avem nevoie de un timp de curãtire a casei.
Nu-i de mirare cã noi nu putem avea o trezire. Nu-i de mirare cã nu existã un astfel de lucru pentru noi. Când dragostea lumii este mai mare decât Dragostea lui Dumnezeu din inima ta...

Cum putem avea o trezire când suntem legati? Noi am legat Duhul Sfânt, cu organizatiile noastre si traditiile, si noi nu putem avea o trezire a Duhului Sfânt.
Cum am putea avea o trezire a Duhului Sfânt când sunteti asa de legati si rigizi! Biblia a zis cã ei o vor avea. o formã de evlavie dar va nega puterea ei. Puterea la ce? Cum putem avea o trezire cand am adoptat puterea organizatiei, puterea lumii? Biserica a adoptat predicatori educati, clãdiri mari si podoabe, în locul Duhului Sfânt. Cum putem avea avea o trezire a Duhului Sfânt, si oameni Îl sting si-L leagã si le este teamã de El? Acolo este unde zace problema.

Penticostal nu este un nume, ci este o experientã a botezului cu Duhul Sfînt, care curãteste oamenii.

Aceea este ceea ce doreste lumea. Aceea este ceea ce doreste biserica. Ea doreste sã-si mentinã confesiunea si sã creadã cã este o crestinã, dar sã trãiascã oricum doreste. Dar, tineti minte: Mireasa va fi O chematã afarã, separatã si diferitã, umplutã, nãscutã din Duhul Sfânt, spãlatã în Sângele Mielului. Ea se va retine de la orice este murdar. Ea este o Virginã, curatã, purã prin Cuvânt. Asa cum un bãrbat împreunã cu sotia lui devin una în cãsãtorie, tot asa este si Isus cu Biserica realã. Când Ea vine în Christos, fiecare fãgãduintã din Biblie este punctatã cu un "Amin".

Voi ce vreti treziri, asteptati ca biserica voastrã sã aibe o trezire. Ei bine, aceea nu este trezirea pentru voi. Trezirea ar trebui sã înceapã chiar în voi, când însetati dupã Dumnezeu. Acolo poate nu existã alt membru, al bisericii, care vrea o trezire. Dacã izbucneste în voi, aceea va izbucni si în alte locuri. Vedeti? Dar, vedeti, voi neglijati setea aceea.
Voi Crestinii, voi Baptistii, Metodistii, Prezbiterienii, Penticostalii, Adunãrile lui Dumnezeu, Unitarienii, Duotarienii, Trinitarienii, orice sunteti. Niciodatã nu mergeti în cer ca Bisericã o denominatie. Veti merge în Cer ca persoanã singurã, între voi si Dumnezeu. Aceea-i tot. Nu conteazã la ce bisericã apartineti.

Orice generatie îsi are trezirea ei si Dumnezeu Îsi ridicã un bãrbat, îl pune cu Cuvântul Sãu si îl porneste cu Mesajul pentru acea epocã.

Ceea ce avem nevoie este o trezire, în care pãcãtosii, privesc spre Cristos, se pocãiesc, aleargã la altar cu mîinile ridicate, strigînd dupã har, si toatã biserica este în flacãra de foc, cu gloria lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu este cunoscut prin învãtãmînt. El nu este cunoscut prin teologie. Dumnezeu este cunoscut prin credintã.

Doamne, trimite o trezire de moda veche care sa cuprinda toate comunitatile. Trimite puterea Cincizecimii inapoi in inimile oamenilor, ca ei sa devina inflacarati in inchinare slujire.

Aceasta-i corect. Ceea ce are nevoie lumea de astãzi este o trezire bunã din vremurile înaintate ale Sfîntului Pavel; si Biblia, Duhul Sfînt din nou; unde Duhul lui Dumnezeu cade între oameni, si apar semnele si minunile, ca si scînteile pe nicovalã. Da, domnule, noi avem nevoie de aceea. Aceasta trebuie noi sã avem sã ne tinã împreunã.

Si Te rugãm, Tatã Ceresc, ca Tu sã acorzi aceasta pentru noi, ca noi smerit sã asteptãm de la Tine, searã de searã. Fie ca acolo sã existe o astfel de revãrsare a Duhului Sfânt, si fie ca orice persoanã sã fie oarbã la orice altceva în jurul lor în afarã de Dumnezeu. Fie o mare cerere în oameni, însetând dupã Dumnezeu, încât sã vinã o trezire prin toatã tara aici si fiecare bisericã sã fie plinã de oameni, pãcãtosi care se roagã la Dumnezeu sã aibe milã, si Duhul Sfânt vindecând bolnavii, fãcând ologii sã umble, si înviind mortii, si garantând aceste lucruri ce au fost promise în Cuvântul Tãu.
 
Vino, Doamne Isuse, si împlineste-Ti promisiunea. Vino la noi în seara aceasta. Noi credem cã tu esti Acelasi ieri, astãzi, si în veci, si cã promisiunile Tale nu pot gresi. Si cerurile si pãmântul vor trece dar Cuvântul Tãu nu va gresi. Fie ca întelegerea noastrã sã fie deschisã. Fie ca Duhul Sfânt sã vinã si sã pregãteascã terenul . Fie ca întelegerea noastrã sã fie deschisã Duhului si Puterii lui Dumnezeu în seara aceasta, ca El sã poatã manifesta Cuvintele Sale promise prin noi. Noi o cerem în Numele lui Isus. Amin.

(Aceste citate sunt predicate de fratele Branham)

 

Subiect: CE ESTE O TREZIRE?

Niciun comentariu găsit.