CE ESTE DUHUL SFANT? PENTRU CE A FOST DAT DUHUL SFANT?

22.11.2014 11:50
CE ESTE DUHUL SFANT?

Noi nu putem sa venim sa primim Duhul Sfant daca noi nu stim ce este El. Noi trebuie sa credem ca El este pentru noi. Si apoi, noi nu putem sti daca il avem sau nu, afara doar daca stim ce rezultate aduce El cand vine, atunci stim ce avem cand Il primim.
Si acesta este felul cu primirea Duhului Sfant. Noi trebuie sa stim dupa ce venim, si cum sa-L primim, si ce este Acesta.
Acum in primul rand, Duhul Sfant a fost promis. (Luca 24:49; Faptele apost. 1:4-5, 8; Matei 3:11; Faptele apost. 2:38-39; Efeseni 1:13)

Exista o vasta diferenta, intre un crestin si un crestin umplut cu Duhul Sfant... In primul rand exista un crestin declarat a fi un crestin. Dar daca acest crestin nu a fost inca umplut cu Duhul Sfant, el este numai in proces de a fi un crestin... el este declarat sa creada aceasta; Dumnezeu lucreza la aceasta, dar Dumnezeu inca nu i-a dat lui Acest Duh Sfant. El nu a ajuns acel scop cu Dumnezeu, pe care Dumnezeu l-a recunoscut.
De exempu Avraam a crezut pe Dumnezeu, si aceasta i s-a socotit ca neprihanire, apoi a primit ca semn taierea imprejur, ca o pecete a acelei neprihaniri pe care o capatase prin credinta, cind era netaiat imprejur. (Romani 4:3, 11). Si cu noi este la fel, Legea era umbra bunurilor viitoare (Evreii 11:1). Daca noi credem Cuvantul lui Dumnezeu, El ne da un semn, taierea imprejur a inimii, ne taie rautatea afara, ne dezbraca de omul cel vechi, ne inoieste in duhul mintii noastre si ne imbraca cu omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu. (Romani 2:29; 2 Corinteni 1:22; Efeseni 4:17-24).

Aceasta este ceea ce este Duhul Sfant, Acesta este Pecetea lui Dumnezeu, ca...noi am gasit har in ochii lui Dumnezeu, si El ne-a crezut, si El a pus Pecetea lui peste noi...O pecete inseamna o lucrare terminata. Dumnezeu ne-a salvat, ne-a sfintit, ne-a curatit, a aflat favor cu noi si ne-a pecetluit. Noi sunteti produsul Lui pana in ziua rascumpararii noastre. Un produs pecetluit este un lucru terminat. ...
Ce inseamna a primi Duhul Sfant? Este a o sfarsi cu lumea si toate lucrurile din lume. (1 Ioan 5:4; 1 Ioan 2:15-17; Galateni 6:14; Filipeni 3:7-10; Coloseni 3:1-3) , si sa fii un produs peste care Dumnezeu a pus o pecete de aprobare. (Efeseni 1:13-14; Efesi 4:30)

Noi nu stim ce este Duhul Sfant, si niciodata nu vom sti ce este Acesta, dar noi vom sti cind noi Il avem.

Aceasta este ceea ce este Duhul Sfant. El este asigurarea noastra. El este protectia noastra. El este martorul nostru. El este pecetea noastra. El este Insemnul nostru. Duhul Sfant este un legamant. Duhul Sfant este usa deschisa a lui Dumnezeu. El este un Mangaietor, El este un Avocat. El este odihna. El este pace. El este bunatate. El este vindecare. El este Viata, etc.

Aceasta-i ceea ce se petrece ca noi nu venim pecetluiti asa de mult; noi suntem prea dezlegati privitor la lucruri. Cand Inspectorul (Duhul Sfant) trece, sa inspecteze viata noastra, sa vada daca noi nu santeti putin slabiti cu privire la lucruri, putin slabiti privitor la viata noastra de rugaciune, putin slabiti la acel temperament, putin slabiti privitor la limba aceea, sa vorbim despre alti, unele obiceiuri murdare, unele lucruri urate, ceva minte vulgara. Daca avem unele din lucrurile acestea, atunci El nu ne poate pecetlui. Dar cand El a gasit fiecare lucru la locul lui, atunci El ne pecetluieste.



PENTRU CE A FOST DAT DUHUL SFANT?

Acesta este scopul Duhul Sfant, El este Tatal, iarasi, Dumnezeu Tatal, locuind in noi, lucrandu-si planurile Lui, sa-si termine planul Lui de rascumparare; lucrand prin noi, facandu-ne impreuna lucratori cu El(1 Corinteni 3:9), dandu-ne Duhul Lui si dragostea Lui, sa mergem sa-i cautam pe cei pierduti, asa cum a facut El in gradina Edenului. (Genesa 3:9-10). Aceasta este ceea ce face Duhul Sfant unui om sau unei femei. Cand El ne atinge inima si isi ia locuinta in noi, exista o sete si o foame dupa sufletele pierdute.

Aceasta este ce se petrece cu adunarile de azi. Acolo nu este suficienta atingere a Duhului Sfant in ele, sa mearga dupa sufletele celor pierduti si cei muribunzi.

Acelesi lucrari pe care le-a facut Isus, le vom face si noi Biserica. (Ioan 14:12). Isus a zis: Iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede..." (Marcu 16:17-20). Daca vrem sa facem lucrarile lui Dumnezeu, trebuie sa credem in Domnul Isus Hristos. Cum credem noi in El? Noi nu putem crede pana cand nu avem Duhul Sfant.

El a zis: "Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia." Ce face Evanghelia? Nu numai Cuvant, ci prin Putere si demonstrare a Duhului Sfant. Evanghelia este sa faci Cuvantul lui Dumnezeu manifestat. (Marcu 16:15-20; 1 Tesaloniceni 1:5)

Pentru aceea a trimis Dumnezeu pe Duhul Sfant, sa ne dea Putere. Viata noastra este plina de Putere. Duhul Sfant ne da putere in vorbire, El ne da putere in rugaciune. Duhul Sfant vine in noi sa faca toate aceste nu pot-uri sa plece de la noi. Duhul Sfant a venit sa ia afara din noi toate acele obiceiuri si lucruri vechi care le faceam. Duhul Sfant a venit sa ne faca sa traim o viata sfanta, sa aseze afectiunile noastre pe lucrurile de sus, etc. (Coloseni 3:1-3)
Duhul Sfant va urma Cuvantul lui Dumnezeu la litera. Si un predicator care nu are destul har sa-L predice, eu ma indoiesc ca Il are...pentru aceasta este Duhul Sfant.
Duhul Sfant a fost trimis sa dea ungere predicatorului, sa dea sfintire grupului, sa puna Biserica in ordine, sa aduca o unitate a Duhului, sa ne uneasca impreuna cu Putere, cu iubire frateasca.
Cand vine Duhul Sfant, El ne da Putere asupra lumii. (1 Ioan 5:4; 1 Ioan 2:15-17; Galateni 6:14; Filipeni 3:7-10; Coloseni 3:1-3)

Duhul Sfant a venit sa ne faca un cetatean al Imparatiel lui Dumnezeu. Apoi daca noi suntem cetateani al Imparatiei lui Dumnezeu, cum ne face Dumnezeu sa actionam? Asa cum Dumnezeu o face in Imparatia Lui. In aceasta Imparatie este sfintenie, neprihanire, puritate a gandului, a mintii, Putere si iubire, mergand la cei pierduti; vindecand pe bolnavi, infaptuind miracole, facand lucruri mari, etc.

Si daca suntem plini de Duhul Sfant, noi avem Putere, dragoste, pace, odihna, bucurie, bucurie, credinta,  etc.

Duhul Sfant a fost trimis, ca Dumnezeu sa poata locui in Biserica Lui si sa-si continue planurile Lui prin Biserica. Caci Dumnezeu era in Hristos, continuandu-si planurile prin Hristos, acum din Hristos in Biserica, continuand lucrarea Lui prin Biserica. Tot ce era Dumnezeu, El a turnat in Hristos, si tot ce era in Hristos, El a turnat in Biserica; nu intr-un individual, ci in intregul Trup.

Acolo unde noi venim impreuna in unitate, noi avem putere. Tot ce era Dumnezeu era in Hristos (2 Corinteni 5:19; Coloseni 2:9; Ioan 14:6-11), si tot ce era in Hristos, este in Biserica.( Ioan 17:18; Ioan 14:12-20; Matei 28:20; Marcu 16:15-20).

Dumnezeu niciodata nu ne va conduce afara din Cuvant, deoarece acestea sunt Propriile Lui Legi...Si daca Duhul Sfant este in noi, El ne va conduce direct la Cuvant. Acolo nu vor fi scuze. El face urma si noi pasim in ea. Asta-i tot. Aceasta este cu fiecare. Daca noi avem Duhul Sfant in noi, noi vom urma instructiunile Lui, indiferent de ceea ce zic oamenii despre noi. Si Duhul Sfant ne va conduce intotdeauna la Adevar si Adevarul Lui este Cuvantul. (Ioan 8:30-34; Ioan 15:1-27; Ioan 6:63; Matei 24:35).