CE CRED CRESTINII

28.11.2014 18:58
BIBLIA
Biblia este Cuvîntul inspirat a Lui Dumnezeu .(2 Tim. 3:16/1 Pet. 1:21). Autorul este Dumnezeu , scriitorii sunt în număr de aproximativ 40, care au scris în diferite locuri într-un interval de 1500 de ani.
Dumnezeu este singurul interpret al Cuvîntului Său, şi El descoperă Cuvîntul cui doreşte .(Mat. 11:25)
Nimeni nu are dreptul să scoată sau să adauge ceva la Cuvîntul scris ,sau Sfînta Scriptură ,pentru că este infailibil. (Ap. 22:18,19). Dumnezeu nu va lăsa nepedepsit acest lucru la judecată.
Dumnezeu va judeca lumea prin Cuvîntul Lui , şi nu prin diferitele doctrine. Biblia este autoritatea supremă la care fiecare doctrină trebuie să se supună. Nu contează ce spune doctrina cuiva ,Biblia este întotdeuna adevărul. Biblia este Absolutul.
2.DUMNEZEU:
Dumnezeu este Unul Singur. (Luca 18:19; Iacob 2:19;1 Tim. 2:5; Marcu 12:29; Isaia 46:8;9; 45:21-22/Maleahi 2:10 …)
Dumnezeul Vechiului Testament s-a descoperit în Noul testament prin Fiul Său, născut prin fecioară, numit Isus. “El Însuşi v-a veni şi vă va mîntui.”(Isaia 35:4b)
Isus este trupul care ascunde pe Tatăl. “Într-adevăr, Tu eşti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mîntuitorule !"(Isaia 45:15)
Doamne” I-a zis Filip,”arată-ne pe Tatăl şi ne este de ajuns. Isus i-a zis:”De atîta timp sînt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filip ?Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici Tu: “Arată-ne pe Tatăl ? Nu crezi că Eu sînt în Tatăl şi că Tatăl este în Mine ?Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări.”(Ioan 14:8-10)
Isus este descoperirea în trup uman a Dumnezeului Celui nevăzut.”El este strălucirea slavei Lui şi reprezentarea exactă a fiinţei Lui…"(Evrei1: 3a)
Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: “Minunat, Sfătuitor, Dumnezeu puternic, Părintele veşniciei, Prinţ al păcii.”(Isaia 9:6)
La fel cum o persoană poate avea calităţile de tată, fiu şi să fie uman, la fel Dumnezeu se descoperă ca Tatăl, Creatorul şi sursa tuturor lucrurilor, ca Fiu, făcînd lucrarea de Răscumpărător înrudit, 33 ani şi ½, şi ca Duh Sfînt, Desăvîrşitor şi Pregătitor al Bisericii Mireasă pentru Răpire. Un singur Dumnezeu, O singură Persoană, cu trei slujbe majore, în trei dispensaţii ale Planului de Răscumpărare.
Dumnezeu deasupra noastră - ca Tatăl, Dumnezeu cu noi - Emanuel, Dumnezeu în noi ca Botez cu Duhul Sfînt.
Ascultă Israele, Domnul, Dumnezeul nostru, Domnul este Unul Singur.”(Marcu12:29/Deut.6:4)
“Nu este alt Dumnezeu alături de Mine, Eu sunt, Singurul Dumnezeu drept şi mîntuitor, altul afară de Mine nu este.”(Isaia 45:21b trad. GBV)
Aceasta este descoperirea: IEHOVA al Vechiului Testament este Isus al Noului Testament.
3. NUMELE LUI DUMNEZEU:
Dumnezeu îşi descoperă NUMELE în legătură cu lucrarea pe care o face, în anumite perioade.Trebuie menţionat aici, că în Scriptură , Numele “Iehova” sau “Eu Sunt” este tradus prin “Domnul”. (Exod 3:14-Exod 6:3 trad. GBV)
Exodul cap. 6 versetul 3 “Eu m-am arătat lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov, ca Dumnezeul Cel Atotputernic; dar n-am fost cunoscut de ei sub Numele Meu ca “Domnul”. Vedem clar că Dumnezeu se descoperă ca Tată cu Numele “Domnul.” În psalmul 68 vers.4 şi 5 ne descoperă că Tată este o calitate sau atribut a Lui Dumnezeu în timp ce Numele Său este “Domnul”.”..Domnul este Numele Lui. "Bucuraţi-vă înaintea Lui ! El “este “ Tatăl orfanilor apărătorul văduvelor…”  Dumnezeu este “Tată” şi are un Nume care descoperă această calitate: “Domnul”.
În lucrarea ca Fiu, Dumnezeu îşi ia Numele Isus. Ca fiu nu se numeşte “Fiul” El este un fiu, pentru că este născut. Numele este “ISUS” pentru că acest Nume înseamnă “Domnul este Mîntuitor”. Matei cap. 1 versetul 21:”Ea va naşte un Fiu şi-I vei pune Numele ISUS, pentru că El va mîntui poporul Său de păcatele lui.
În manifestarea Duhului Sfînt Dumnezeu se descoperă ca Ungerea, Unsul care în greacă este “Hristos” iar ebraică “Mesia.” Duh Sfînt este ceea ce este Dumnezeu.
Prin Fiul Său, Dumnezeu lucrează răscumpărarea noastră. ”Domnul “îşi face de cunoscut prin Fiul Său,Numele deplin al Mîntuirii. Ev. după Ioan cap.17 vers.6: “Eu am făcut de cunoscut Numele Tău oamenilor pe care Mi I-ai dat din lume.”
Observăm că răscumpărarea , şi salvarea noastră ne este acordată doar prin Numele Domnului descoperit pentru această lucrare. Şi acest nume al “Tatălui, Fiului şi Duhului Sfînt “este Numele “Domnul Isus Hristos”.” În nimeni altul nu este mîntuire, căci nu este sub cer alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi."(Fapt.Ap. 4:12)
4.CREDINŢA:
Credinţa este siguranţă cu privire la cele nădăjduite ,convingere cu privire la lucrurile care nu se văd”.(Evrei 11.1 trad GBV)
Dar tuturor celor ce L-au primit , adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să fie copii ai lui Dumnezeu…"(Ioan 1:12)
Cred că Isus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu”(Fapt.Ap8.37b)
Pe El Dumnezeu L-a rînduit să fie ispăşire, prin credinţa în sîngele Lui…”(Rom. 3:25/cap.4)
Deci fiincă, am fost îndreptăţiţi prin credinţă avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.”(Rom.4:1)
Credinţa noastră se odihneşte pe Cuvîntul Lui Dumnezeu, pe Evanghelia vestită de apostolul Pavel şi pe Mesajul orei care este o reîntoarcere la Adevărul Scripturii pierdut în epocile Bisericii.
Adevărat, adevărat vă spun că cine aude Cuvîntul Meu şi crede în Cel care M-a trimis are viaţă veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.”(Ioan 5:24)
“Şi vă fac cunoscut,fraţilor, Evanghelia pe care v-am vestit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas şi prin care sunteţi mîntuiţi, dacă ţineţi cu tărie cuvîntul pe care vi l-am vestit ca evanghelie, fără de care în adevăr aţi crezut în zadar.V-am învăţat înainte de toate , aşa cum am primit şi eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi; că a fost îngropat şi că a înviat a treia zi după Scripturi.”(1 Cor.15:1-11)
“Ci în zilele în care îngerul al şaptelea va suna din trîmbiţa lui, se va sfîrşi ztaina Lui Dumnezeu, aşa cum vestise El robilor Săi prorocilor.(Apoc.10:7)
5.BOTEZUL:
Botezul în apă este o poruncă a Domnului(Mat 28:19; Marcu 16:16), împlinită de apostoli şi de Biserica primară pe care noi o continuăm în zilele noastre aşa cum au făcut-o ei la început. Credinţa în jertfa Domnului Isus şi naşterea din nou este urmată de botezul în apăcare nu este o curăţire de întinăciunile cărnii, ci cererea către Dumnezeu a unei conştiinţe curate, prin învierea Lui Isus Hristos…”(1Petru 3:21)
Botezul se face prin scufundare, la cererea persoanei decise ,în apă care să-l acopere deoarece aceasta simbolizează moartea şi îngroparea cu Domnul Isus, ieşirea din apă simbolizînd învierea la o noua viaţă cu El.(Rom.6.3-5)
În Matei, Domnul ne-a poruncit să aplicăm “Numele” nu calităţile ceea ce şi Biserica primară şi apostolii au făcut întocmai. Aşa cum am văzut mai înainte ,Numele “Tatălui, Fiului şi Duhului Sfînt” este “Domnul Isus Hristos”.Noi credem că “toţi care au fost botezaţi pentru Hristos, sau îmbrăcat cu Hristos”(Gal.3.27)Nicăieri în Scriptură nu găsim aplicarea literală a versetului din Matei 28:19 pentru că ucenicii au înţeles ceea ce Domnul le-a poruncit. În Fapte cap.2 :38: “Pocăiţi-vă ,le-a zis Petru, şi fiecare să fie botezat în Numele Lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre ;şi veţi primi darul Sfîntului Duh.
“Apostolii care erau în Ierusalim, cînd au auzit că Samaria a primit Cuvîntul lui Dumnezeu, au trimis la ei pe Petru şi Ioan. Aceştia s-au coborît şi s-au rugat pentru ei ca să primească Duh Sfînt. Căci nu se coborîse încă peste nici unul dintre ei, ci fuseseră numai botezaţi pentru Numele Domnului Isus.”(F.Ap.8:14-16)
“Şi a poruncit să fie botezaţi în Numele Domnului Isus Hristos.” (Apostolul Petru în Fapte cap.10 vers.45)
Apostolul Pavel în Fapte cap.19 vers 5 a botezat ucenici “pentru Numele Domnului Isus”.
Observăm astăzi o confuzie a formulei de botez între denominaţiuni. Numele Domnului Isus încă stîrneşte împotrivire din cauza neînţelegerii corecte a Scripturii. Astăzi nu se mai aplică Numele ci titlurile. Domnul ne-a poruncit să aplicăm “Numele” şi Numele dat oamenilor pentru mîntuire nu este altul decît “Numele Domnului Isus Hristos”. (Gal. 3:17)
6.ADUNAREA:
Adunarea este locul unde credincioşii se adună împreună pentru închinare. Este locul unde se înalţă rugăciuni, se cîntă spre slava Lui Dumnezeu şi se ascultă Cuvîntul Lui Dumnezeu predicat. Adunarea nu are membri ca aderanţi. Noi credem că Biserica Universală a Viului Dumnezeu sunt fraţii şi surorile noastre. Şi că toţi oamenii sunt întotdeuna bineveniţi , indiferent din ce denominaţiune aparţin ei.
7.RUGĂCIUNEA:
Orice veţi cere în Numele Meu ,voi face, pentru ca Tatăl să fie preamărit în Fiul. Dacă veţi cere ceva în Numele meu ,voi face."(Ioan 14:13,14)
Adevărat, adevărat vă spun că orice veţi cere de la Tatăl în Numele Meu ,vă va da.”(Ioan 16:23b)
“Preaiubiţilor ,dacă nu ne condamnă inima noastră, avem îndrăzneală la Dumnezeu. Şi orice vom cere, vom primi de la El, fiindcă păzim poruncile Lui şi facem ce este plăcut înaintea Lui.”(1 Ioan 3:21,22)
De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, cînd vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit şi va fi al vostru. Şi cînd vă rugaţi, să iertaţi dacă aveţi ceva împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greşelile voastre.”(Marcu 11:24,25)
Şi orice faceţi cu cuvîntul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, mulţumind prin El lui Dumnezeu Tatăl.” (Colos. 3:17)
Noi credem că orice rugăciune, orice facem,(botezul, cina ,”totul”),trebuie facută în Numele Domnului Isus. Nicăieri în Scriptură nu găsim că trebuie să ne rugam în alte nume sau titluri. Rugăciunea în alt nume decît Domnul Isus Hristos nu are promisiunea de a fi ascultată.
8.MÂNTUIREA:
Noi credem în justificarea prin credinţă. (Rom. 5:1)Noi credem că după ce o persoană este justificată prin credinţă are pace cu Domnul Isus Hristos. Dar este posibil ca aceeaşi persoană să aibe patimi ca băutura, fumatul, făcînd lucruri pe care nu ar trebui să le facă. Apoi noi credem că sîngele Lui Isus Hristos sfinţeşte această persoană pentru slujirea Domnului. Şi aceasta este că ,noi credem în “sfinţire” în acord cu Evrei 13:12 şi 13, “Unde Isus de asemenea, ca El să poată sfinţi poporul cu Propiul Lui Sînge, a suferit în afara porţii.” Şi noi credem că sfinţirea este învăţată în Noul Testament, şi să este pentru credincioşii din Epoca Noului Testament, în care trăim noi acum. Şi noi de asemenea credem că după ce persoana a fost sfinţită, patimile necurate s-au dus de la acea persoană. El este un credincios în Domnul Isus Hristos , şi patimile lui sunt duse, noi credem că atunci el este un candidat pentru “botezul cu Duhul Sfînt” care vine ca o umplere a credinciosului.
Noi credem că Duhul Sfînt pune acelaşi vas în slujbă. Că Duhul Sfînt nu este o altă treaptă de har, ci mai mult din acelaşi har, care umple pe credincios pînă la măsura unde acele semne şi minuni, astfel ca darurile apostolice despre care se vorbeşte în 1 Corinteni 12 se manifestă ele însele prin acest credincios.
9.BOTEZUL CU DUH SFÂNT:
Botezul cu Duh Sfînt este o umplere ulterioară credinţei. (Efes.1:13,14)
În Fapte capitolul 8, ei au crezut şi au fost botezaţi în Numele Domnului Isus, apoi au chemat pe Petru şi Ioan să pună mîinile peste ei ca să primească Duhul Sfînt. În Fapte cap.19 întrebarea apostolului Pavel este “Aţi primit voi Duhul Sfînt după ce aţi crezut ?”. Vedem că botezul cu Duh Sfînt este o experienţă aparte de acceptarea credinţei, şi este punctul central al Bisericii. Este singura garanţie a primei învieri şi Răpirii.(Rom.8:11) Botezul este o experienţă reală şi individuală.
10.RĂPIREA:
Noi credem că Scriptura vorbeşte de revenirea în taină a Domnului Isus pentru ridicarea la cer a Bisericii Mirese; a celor aleşi dintre mulţi chemaţi.
Acest eveniment este chiar înaintea noastră, şi se poate întîmpla în orice clipă. După acest mare eveniment, în timp ce în cer se desfăşoară “ospăţul nunţii Mielului”(Apoc.19:9), pe pămînt are loc “necazul cel mare “. Timpul harului pentru Neamuri se sfîrşeşte. Si Dumnezeu se va întoarece spre poporul lui Israel.(Zaharia cap.12 si cap.14)
Noi credem conform Isaia cap.26 vers.20,21; Matei 25:10,11; 1Tes.1:10; Apoc.3:10, Biserica va pleca la cer înainte de Necazul cel mare.
Noi credem că “Răpirea” sau “ridicarea la cer”, se va face în taină, pe neaşteptate pentru lume.(1Tes.1:4,5).
Iată, vă spun o taină: nu toţi vom adormi, dar toţi vom fi schimbaţi, într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trîmbiţă. Căci trîmbiţa va suna ,morţii vor învia nesupuşi putrezirii şi noi vom fi schimbaţi.”(1Cor.15:51,52)
“Iată în adevăr ,ce vă spunem prin Cuvîntul Domnului: noi cei vii care rămînem pînă la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor care au adormit.
Căci însuşi Domnul, cu un strigăt de strîngere laolaltă, cu glasul arhanghelului şi cu trîmbiţa Lui Dumnezeu, Se va coborî din cer şi întîi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi noi cei vii care rămînem , vom fi răpiţi împreumă cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh şi astfel vom fi întotdeauna cu Domnul. Mîngîiaţi-vă ,deci, unii pe alţii cu aceste cuvinte.”
(1Tes.4:15-18)
Preaiubiţilor, acum suntem copii a Lui Dumnezeu. Şi ce vom fi ,nu s-a arătat încă .Dar ştim că atunci cînd se va arăta El ,vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este."(1Ioan 3:2,3)
11.CINA:
Este o comemorare a ceea ce Domnul Isus a făcut pentru Biserică. Este instituită de Domnul Isus prin întemeierea “Noului Legămînt”. Cei care participă la Cină trebuie să ştie că vrednicia lor este bazată pe jertfa Domnului Isus, şi fiecare trebuie să se cerceteze singur. (1Cor.11). Cina se poate oficia ori de cîte ori este posibil, fară deosebire de zile sau date, cu condiţia să fie în timpul de seară ,pentru că este “cină”. Credincioşii din oricare denominaţiune pot lua Cina împreună cu noi, bineînţeles dacă cred în jertfa Domnului nostru Isus Hristos şi au o viaţă vrednică de Evanghelie; sunt deasemenea bineveniţi la casa de rugăciune.
12.SPĂLAREA PICIOARELOR:
Spălarea picioarelor este o poruncă lăsată de Domnul în seara Cinei. El ne-a lăsat un exemplu pe care noi să-l urmăm prin împlinire, nu prin dezbatere. Fraţii se roagă în acest timp unii pentru alţii. (Ioan cap.13:4-17)
13.RUGĂCIUNEA PENTRU BOLNAVI ŞI UNGEREA CU UNTDELEMN:
Este vreunul dintre voi bolnav ? Să cheme pe bătînii adunării şi să se roage pentru el, ungîndu-l cu undelemn, în Numele Domnului. Rugăciunea credinţei va vindeca pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica; şi dacă a făcut păcate ,îi vor fi iertate. Mărturisiţi-vă deci unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui drept."(Iacob 5:14-16)
Şi aceste semne vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate demoni; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mînă şerpi; dacă vor bea ceva aducător de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mîinile peste bolnavi şi bolnavii se vor face sănătoşi.”(Marcu 16.17,18)
Adevărat, adevărat vă spun , cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu, ba încă va face altele şi mai mari decît acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl şi orice veţi cere în Numele Meu voi face, pentru ca Tatăl să fie preamărit în Fiul. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.”(Ioan 14:12-14)
14.ŢINUTA:
Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung ? Pe cînd pentru femeie este o cinste să poarte părul lung .Pentru că părul lung i-a fost dat ca învelitoare.”(1Cor 11:14,15)
Apostolul Pavel ne-a lăsat foarte clar modul de acoperire a capului femeii şi acesta este “părul lung”. Noi credem că a tăia părul femeii este o răzvrătire împotriva Cuvîntului scris a Lui Dumnezeu. Noi nu credem că femeia poate să-şi taie părul şi să pună pe cap ceva batic sau altceva, ca şi cum capul i-ar fi acoperit. Bărbaţii în schimb sunt datori să se tundă. Dacă o soră îşi taie sau scurtează din păr este ca şi cum ar fi tunsă sau rasă. Părul lung, netăiat îi este dat ca învelitoare, ca un semn al supunerii la autoritatea Cuvîntului Lui Dumnezeu.
Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti; căci oricine face lucrurile acestea este o urîciune înaintea Domnului Dumnezeului tău." (Deut. 22:5)
De asemenea slujbele în Biserică sunt destinate fraţilor de către Dumnezeu.
“Femeile să tacă în biserici, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvîntul; ci să fie supuse ,cum zice şi Legea. Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru ,să întrebe pe soţii lor acasă; căci este ruşinos pentru o femeie să vorbească în biserică. Dacă cineva crede că este proroc sau om duhovnicesc să înţeleagă că ce vă spun eu este o poruncă a Domnului.”(1Cor. 14:34-37)
15.SLUJBELE:
Şi El a dat pe unii apostoli, pe alţii proroci,pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători, pentru desăvîrşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului Lui Hristos.”(Efes. 4:11,12)
Noi credem că ,chemările sunt prin naştere.(Ieremia ,Isaia, Samuel, Moise, Petru, Pavel, Ioan, Isus )Botezul cu Duh Sfînt este doar punerea în lucrarea sau slujba pentru care cineva a fost chemat. De asemenea recunoaştem darurile spirituale din 1 Corinteni cap.12 ca fiind perfect valabile şi astăzi. Niciodată darurile nu controleză Cuvîntul, ci întotdeauna Cuvîntul controlează darurile. Orice lucru trebuie să fie în armonie cu Scriptura.(1Cor.14:29)
16.DE CE NU SUNTEM O ORGANIZAŢIE:
Noi credem în unitatea tuturor credincioşilor care l-au acceptat pe Domnul Isus ca Salvator personal. Nu credem în centralizarea credinţei, sau autoritatea unui om peste mai multe biserici. Bisericile trebuie să fie independente şi să se conducă singure după principiile Scripturii. Duhul Sfînt este Cel care controlează bisericile locale prin slujbele pe care El le-a aşezat în fiecare biserică. Noi credem că în Împărăţia Lui Dumnezeu se intră prin naştere şi nu prin aderenţă.(1Cor. 12:13/Ioan 3:5)
Biserica nu este capabilă să acorde siguranţă eternă. Dumnezeu este singurul care poate acorda aceasta copiilor Săi. Dumnezeu este Mîntuitorul. Biserica este locul de părtăşie a celor salvaţi.
17.MESAGERUL :
Noi credem că Dumnezeu a avut în fiecare Epocă un trimis pentru epoca respectivă. Noe a fost un trimis, pentru timpul lui ,cu un Mesaj clar din partea Lui Dumnezeu. Moise un trimis pentru timpul lui. Prorocul Ilie un Mesaj pentru timpul lui. Ioan botezătorul un trimis special pentru un timp special. Domnul Isus a fost Dumnezeu cu noi -  "Emanuel." Apoi Mesajele pentru cele şapte epoci ale Bisericii din Apocalipsa cap. 2 şi 3 prin îngerii sau trimişii epocilor respective. Luther este trimisul epocii Sardes un mesaj pentru epoca lui “Cel drept va trăi prin credinţă”. Filadelfia la avut pe John Wesley cu Mesajul “sfinţirii”. În ultima epocă a Bisericii Dumnezeu trebuia să trimită Bisericii un mesager cu un Mesaj care să pregătească Biserica Aleasă pentru Răpire.
Ci în zilele în care îngerul al şaptelea va suna din trîmbiţa lui, se va sfîrşi taina Lui Dumnezeu, aşa cum vestise El robilor Săi prorocilor.”(Apoc.10:7)
În ziua aceea nu va mai fi lumină; stelele strălucitoare se vor ascunde. Va fi o zi deosebită, cunoscută de Domnul, nu va fi nici zi nici noapte ;dar spre seară va fi lumină."(Zah.14:6,7)
Pocăiţi-vă deci şi întoarceţi-vă la Dumnezeu ,pentru ca să vi se şteargă păcatele, pentru ca timpurile de înviorare să poată veni prin prezenţa Domnului şi să trimită pe Cel care a fost rînduit mai dinainte pentru voi : pe Isus Hristos, pe care cerul trebuie să-L primească pînă la timpurile restabilirii tuturor lucrurilor, despre care Dumnezeu a vorbit prin gura tuturor sfinţilor Săi proroci din vechime.”(Fapt. 3:19-21)
Iată vă voi trimite pe prorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşătoare. El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva la venirea Mea să lovesc ţara cu blestem.”(Maleahi 4:5,6)
Noi credem că mesagerul epocii noastre a venit în persoana fratelui William Bramham, care a fost trimis cu un Mesaj clar pentru ultima epocă a Bisericii: “Înapoi la învăţătura Scripturii, înapoi la Cincizecime”. Noi avem acest Mesaj înregistrat pe benzi şi fiecare este o referire la adevărul Cuvîntului .Acest Mesaj aparţine Miresei Lui Isus Hristos, Biserica Aleasă, şi este pentru toţi cei care cred Cuvîntul Lui Dumnezeu şi aşteaptă venirea Domnului.
18.CĂSĂTORIA, DIVORŢUL, RECĂSĂTORIREA:
Căsătoria este instituită de Dumnezeu. Este legămîntul între un bărbat şi o femeie. Fiecare, după Cuvîntul Lui Dumnezeu, este liber să-şi aleagă partenerul de viaţă. Prin căsătorie cei doi devin un singur trup. Ei au datoria de a se ajuta şi iubi reciproc. Căsătoria se administrează în adunare, numai după oficierea celei civile. Nu sunt admise, concubinajul, desfrîul, avorturile, prostituţia. Credinciosul nu poate dezlega căsătoria decît în cazul preacurviei. Nimeni nu poate lua o femeie divorţată şi nici un bărbat divorţat nu se poate recăsători. Dacă un bărbat se căsătoreşte cu o femeie divorţată, sau un bărbat divorţat din oricare alt motiv se recăsătoreşte, traieşte în adulter. Recăsătorirea este permisă de Biblie doar cînd unul din soţi a încetat din viaţă.(Rom.7:1,2)
19.VIATĂ ETERNĂ ŞI PIERZAREA VEŞNICĂ:
Cuvîntul veşnic în original înseamnă ceva temporar, ceva care a avut un început şi va ajunge la un sfîrşit.
Cuvîntul etern înseamnă ”durînd întotdeauna şi neîncetînd niciodată”. Cînd noi vorbim despre “viaţă eternă” noi avem în inima viaţa Lui Dumnezeu. “Acum aceea este mărturia, că Dumnezeu ne-a dat viaţă eternă, şi acea viaţă este în Fiul Său.” Voi aveţi în voi ceva care este etern. Acesta este Duhul Lui Dumnezeu, o parte din Dumnezeu Însuşi. Aceasta este viaţa Lui Dumnezeu.
Viaţa eternă nu este o chestiune de loc. Viaţa Eternă este Persoana Domnul Isus Hristos. Numai copii Lui Dumnezeu au viaţă eternă. Păcătoşii nu au viaţă eternă, ei au chin veşnic.
Prima moarte este despărţirea vieţii de trup. A doua moarte este “sufletul care va păcătui va muri”.(Ezec.18:20)  "Însăşi moartea şi locuinţa morţilor va fi aruncată în iazul de foc care este moartea a doua."(Apoc.20:14)
Copii Lui Dumnezeu au Viaţă Eternă şi această Viaţă este viaţa Lui Dumnezeu. Păcătoşii nu au viaţă eternă ei vor fi mistuiţi.(Apoc. 20:9)
20.PREDESTINARE:
Şi toţi care locuiesc pe pămînt i se vor închina, toţi aceea al căror nume n-a fost scris de la întemeierea lumii în cartea vieţii Mielului înjunghiat.”(Apoc. 13:8; 17:8)
“El ne-a rînduit mai dinainte pentru înfiere prin Isus Hristos, pentru Sine, după buna plăcere a voii Sale.”(Efes.1:5)
Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărît mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel întîi născut dintre mai mulţi fraţi. Şi pe aceia pe care i-a hotărît mai dinainte i-a şi chemat ; şi pe aceia pe care i-a chemat i-a şi îndreptăţit, iar pe aceia pe care i-a îndreptăţit i-a şi slăvit.”(Rom. 8:29,30)
“Ei se împiedică de Cuvînt, fiind nescultători; şi la aceasta au fost rînduiţi”
(1Petru 2:8)
A rîndui înseamnă “a predestina” .Dumnezeu prin cunoştinţa Sa ,a cunoscut mai dinainte pe fiecare persoană ,cine v-a accepta Cuvîntul Său şi cine va respinge. Prin aceasta El a scris numele lor în Cartea Vieţii Mielului mai dinainte de întemeierea lumii şi nu la ultima trezire sau cînd tu accepţi pe Domnul.Şi El a făcut ca toate lucrurile să lucreze spre binele lor.(Rom.8:28)
“Şi răspunzîndu-le ,El a zis: “Pentru că voua v-a fost dat să cunoaşteţi tainele Împărăţiei cerurilor, iar lor nu le-a fost dat..”Dar ferice de ochii voştri că văd şi de urechile voastre că aud !”(Matei 13: 10-17)
21.AUTORITATEA STATULUI:
Biblia ne învaţă să recunoaştem şi să respectăm autoritatea şi ordinea civilă de stat. Autorităţile sunt îngăduite de Dumnezeu ,ele trebuie respectate atît timp cît se încadrează în limitele Bibliei şi nu ne forţează a păcătui împotriva voii Lui Dumnezeu. Noi trebuie să ne facem datoria de cetăţeni, plătind taxele şi impozitele faţă de stat. (Rom.13:1-7)
Dumnezeu să binecuvinteze copii Săi de pe întregă faţă a pămîntului care din sinceritate şi din toată inima caută adevărul.
Dacă voieşte cineva să facă voia Lui ,va cunoaşte despre învăţătura aceasta dacă este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine Însumi.”(Ioan 7:17)
ACEASTA A SPUS FRATELE BRANHAM:
“Nici pentru un moment nu aduc eu un mesaj la oameni ca ei să poată să mă urmeze, sau să adere la biserica mea, sau să înceapă vreo părtăşie şi organizaţie. Eu niciodată nu am făcut aceasta şi nu voi face aceasta acum. Eu nu am nici un interes în acele lucruri, dar eu am un interes în lucrurile Lui Dumnezeu şi în oameni, şi dacă eu pot realiza doar un lucru eu voi fi satisfăcut. Acel singur lucru este să văd stabilită o adevărată relaţie spirituală între Dumnezeu şi oameni, în care oamenii devin creaţii noi în Cristos, umpluţi cu Duhul Lui şi trăiesc conform cu Cuvîntul Lui. Eu aş invita, pleda şi avertiza pe toţi să asculte glasul Lui la acest timp, şi predaţi-vă vieţile complect către El, întocmai cum eu sunt încredinţat în inima mea că eu mi-am dat totul Lui. Dumnezeu să vă binecuvinteze ,şi fie ca venirea Lui să vă veselescă inimile voastre. (W. Branham :Cele 7 Epoci ale Bisericii.)
AMIN .
(Aceste citate sunt luate de pe site-ul "Tabernacolul Arad")
 

Subiect: CE CRED CRESTINII

Niciun comentariu găsit.