CARE ESTE CREDINTA ADEVARATA?

28.11.2014 19:02
Credinciosii adevarati sunt acei care primesc Cuvantul lui Dumnezeu care a fost repartizat pentru timpul in care ei traiesc Conform urmatoarelor citate din biblie, denominatiunile, cultele, religiile, etc., nu sunt facute de Dumnezeu. Haideti sa citim la Proverbe 4:12 unde scrie ca: "Multe cai i se par bune omului, dar la urma se vad ca se duc la moarte."
La Ieremia 2:12-13 scrie:"Caci poporul meu a savarsit un indoit pacat. M-au parasit pe Mine, izvorul apelor vii, si si-au sapat puturi crapate, care nu tin apa."
Ce reiese de aici? La oameni li se par bune aceste denominatiuni, culte, dar la urma se vad ca duc la moarte. Oamenii au parasit pe Dumnezeu si si-au facut culte, denominatiuni care nu tin Cuvantul lui Dumnezeu.
La Ieremia 18:5 scrie: "Totusi poporul meu M-a uitat, si aduce tamaie idolilor; s-a abatut din caile lui, a parasit vechile carari, si a apucat pe carari si drumuri nebatute."
In Timotei 4:3 spune clar: "Caci v-a veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor" , deci se vede clar ca toate denominatiunile, confesiunile religioase, cultele, seminariile, etc. sunt facute de om.
In Marcu 7:13 scrie: "Si asa ati desfiintat Cuvantul lui Dumnezeu prin datina voastra..." Citti Marcu 7:7: "Degeaba Ma cinstesc ei dand invataturi care nu sunt decat niste porunci omenesti".
Iar la Marcu 7:6 spune ca: "Isus Le-a raspuns: "Fatarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi dupa cum este scris; "Norodul acesta ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine." Ce vrea sa spuna in acest verset ca norodul este departe de Isus?
Raspunsul este la Matei 16:24: "Atunci Isus a zis ucenicilor Sai: "Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine sa-si i-a crucea si sa Ma urmeze." Ucenicii Lui Isus Il urmeaza pe El, nu religiile, denominatiunile, cultele, etc...!
In Ioan 8:12 scrie: "Isus Le-a vorbit din nou si a zi: "Eu sunt lumina lumii, cine ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intunerec, ci va avea Lumina Vietii."
De aici reiese ca cine nu urmeaza pe Isus este in intunerec, pentru ca Isus Cristos este Lumina lumii si Lumina este Cuvantul lui Dumnezeu. De aceea crestinii Lui Isus nu urmeaza aceste denominatiuni, sisteme religioase, culte, etc., pentru ca ele sunt in intunerec.
La Ioan 14:6 scrie clar ca Isus este Calea, Adevarul si Viata.

Noi trebuie sa avem credinta sfintilor care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna.

IUDA 3: "Preaiubitilor, pe cand cautam cu tot dinadinsul sa va scriu despre mantuirea noastra de obste, m-am vazut silit sa va scriu ca sa va indemn sa luptati pentru credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna."
Acum schimbam putin aspectul, noi stim ca fiecare generatie (epoca), a avut timpul, profetul si Mesajul ei. Moise a avut timpul si Mesajul lui, Noe a avut timpul si Mesajul lui, toti profetii din vechime au avut timpul si Mesajul lor.
In Apocalipsa 1:10-11, vedem ca glasul ii vorbeste lui Ioan: "Ce vezi scrie intr-o carte si trimite-o celor 7 biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardis, Filadelfia si Laodicea." Aceste sapte biserici din Asia simbolizeaza cele sapte perioade de timp s-au sapte epoci ale bisericii care sau desfasurat in decurs de aproximativ 2000 de ani. (Apoc.1:4)
Eu cred ca noi suntem la ultima epoca a bisericii care este Laodicea.
Toate aceste epoci au avut timpul, omul si Mesajul lor.
In Apocalipsa 1:16 spune ca Dumnezeu tinea in mana dreapta sapte stele. Ce inseamna "mana dreapta"? Mana dreapta inseamna "putere , autoritate."
Cine sunt cele sapte stele? Raspunsul este la Apocalipsa 1:20. Cele sapte stele sunt ingerii (trimisii) celor sapte biserici (epoci). Deci cele sapte biserici au avut timpul, omul (trimisul) si Mesajul lor.
Stiti ca sunt si ingeri pamantesti? Cine sunt ingerii pamantesti si ce fac ei? Raspunsul il gasim la Iov 33:23. Haideti sa citim in Iov 33:23, aici scrie: "Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea, care vestesc omului calea pe care s-o urmeze....." Din aceste versete reiese clar ca ingerul pamantesc (trimisul) vesteste oamenilor calea pe care trebuie s-o urmeze. Cuvantul "inger" inseamna "trimis"; sunt ingeri ceresti si pamantesti. Da Dumnezeu trimite ingerii ceresti cu mesaje speciale la ingerii pamantesti, dar El trimite ingerii pamantesti sa predice Evanghelia, sa manifeste Cuvantul(semne, minuni, vindecari). Exemplu in Fapte cap. 2 cand Ingerul a venit la Corneliu nu i-a predicat el Evanghelia, ci l-a trimis la Petru. Deci Dumnezeu are ordinea Lui, nu Si-o schimba pentru nimeni si lucreaza cum vrea El si prin cine vrea El (1Corinteni 14:33)
Aici la Apocalipsa 1:20, acei sapte ingeri ai bisericii sunt sapte barbati (trimisi) pe care Dumnezeu I-a folosit sa aduca mesajul epocii respective; fiecare a avut un mesaj pentru epoca in care a trait el. De exemplu noi nu traim mesajul lui Moise, Noe sau ceilati profeti. Noi nu traim mesajul celorlalte sase epoci ale bisericii, noi traim Mesajul epocii a saptea, pentru ca noi traim in timpul sfarsitului.

In Osea 6:2 scrie: "El ne va da iarasi viata in doua zile; a treia zi ne va scula, si vom sta inaintea Lui". Mai spune Isus in Evanghelia lui Luca: "Duceti-va", le-a raspuns El, "si spuneti vulpii aceleia: "Iata ca scot dracii si savarsesc vindecari astazi si maine, iar a treia zi voi ispravi." (Luc.13:32) De aici se vede ca noi traim timpul sfarsitului pentru ca la Dumnezeu o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani este ca o zi (2Petru 3:8).
Cuvantul lui Dumnezeu a venit la fiecare epoca prin inger. Acesti ingeri sunt barbati care vestesc Evanghelia, instruiesc, zidesc Trupul Lui Cristos, s.a.m.d. Aceste slujbe sunt trimise pentru desavarsirea sfintilor (Matei 5:48 si Efeseni 4:11-16).
Noi traim in timpul epocii Laodicea si trebuie sa primim mesajul orei prin ingerul acestei epoci.
In Amos 3:7 scrie destul de clar: "Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere taina Sa slujitorilor Sai prooroci."
Dumnezeu descopera Cuvantul Sau mai intai la profeti si apoi Dumnezeu Dumnezeu prin celelalte slujbe din Efeseni 4:11-16 duce mai departe Cuvantul care deja El a venit la profet. Celelalte slujbe din Efeseni sunt pentru desavirsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, dar aceste slujbe vorbesc numai Mesajul Lui Dumnezeu care a venit la profet.
Oamenii de obicei ies dintr-o denominatiune sau dintr-o confesiune religioasa si intra in alta. Va dau un exemplu. Ce folos sa iesi dintr-o puscarie sau ce folos sa iesi dintr-o celula a puscariei si sa intri in alta? Tot asa este si pe plan spiritual, ce folos sa iesi din religia ortodoxa si sa intri in denominatiunea Baptista, Penticostala, s.a.m.d.?
Va dau un alt exemplu. O piramida are mai multe fete. Daca privim de jos la piramida, vedem doar o fata a piramidei. Ca sa vedem toate fetele piramidei trebuie sa fin deasupra piramidei. Acum daca suntem intr-o religie, denominatiune, confesiune, etc., noi vedem doar o parte a Cuvantului lui Dumnezeu. Ca sa vedem tot Cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa fim in locurile ceresti, in Isus Cristos.
Dumnezeu si-a descoperit Cuvantul treptat, putin cate putin in mai multe etape.
Dumnezeu a ridicat pe Martin Luther, a facut 95 de teze contra bisericii Catolice, ca un semn de protest. Ell a adus acel Cuvant, "Cel neprihanit va trai prin credinta." Noi nu traim prin biserica! Ei sau numit Luterani. Dar dupa un timp, ei sau organizat. Dumnezeu a ridicat un alt grup, care sau numit baptisti. Ei au crezut Cuvantul lui Dumnezeu, L-au luat si L-au trait si sau botezat in apa. Dar dupa un timp si ei sau organizat. Dumnezeu a ridicat alt grup, care sau numit penticostali. Ei au primit puterea Duhului Sfant, botezul cu Duhul Sfant si darurile duhovnicesti sau manifestat prin ei. Dar dupa un timp si penticostalii sau organizat, au facut scoli, seminarii, universitati, etc. Cu toate ca au mai fost mai multe grupuri cu diferite denumiri, totusi aceste trei culte, Luteranii, Baptistii si Penticostalii, au fost trei mari reforme prin care a lucrat Dumnezeu.
Dumnezeu si-a descoperit Cuvantul Sau in mai multe etape si noi trebuie sa recunoastem Cuvantul descoperit (Mesajul) epocii noastre. Luteranii au avut timpul si Mesajul lor, Baptistii au avut timpul si Mesajul lor, Penticostalii au avut timpul si Mesajul lor si azi Mireasa are timpul si Mesajul Ei.
Toti crestinii care au crezut Mesajul care a venit prin Matin Luther, pentru timpul lor, vor face parte din Mireasa. Toti crestinii care au crezut Mesajul care a venit la Baptisti si l-au luat si l-au trait, sunt si ei Mireasa. Si toti crestinii care au crezut si au primit Mesajul care a venit la Penticostali, care au primit Duhul Sfint, sunt Mireasa. Toti crestinii din aceste reforme care au primit Cuvantul descoperit pentru timpul lor si L-au trait, vor merge in Rapire.
Legea era Umbra bunurilor viitoare. (Evrei 11:1) Cand erau evrei in pustie, ei se hraneau cu mana din cer. Dar nu puteau manca mana din ziua de ieri, pentru ca facea viermi. (Exod 16:19-20). Noi nu putem manca Cuvantul din trecut, Cuvantul Luteranilor, Baptistilor, Penticostalilor, s.a.m.d. Cuvantul lui Dumnezeu este o hrana pentru suflet. (Matei 4:4) Noi trebuie sa mancam trebuie Cuvantul proaspat pentru ziua noastra. Dumnezeu sa ne descopere care este hrana Miresei pentru acest timp. Este un Cuvant descoperit proaspat pentru timpul nostru. Este Mesajul din timpul sfarsitului, care pregateste Mireasa pentru Rapire.
Sunt trei mari exoduri (iesiri) si trei mari intrari. Primul exod a fost iesirea din Egipt a Israelitilor si intrarea in Canaan. (Exod 12:40-41; Iosua 21:43-45). Al doilea exod a fost iesirea din Lege si intrarea in Har. (Galateni 2:23; Galateni 3:13) Si al treilea exod este iesirea din denominatiuni, confesiuni religioase, culte, etc. si intrarea in Trupul Domnul Isus Cristos. (2 Corinteni 6:14-18; Apocalipsa 18:4; Evrei 13:12-13)

Care este Mesajul Miresei pentru timpul nostru? Dumnezeu pentru timpul nostru a promis ca ne va trimite pe proorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata. (Maleahi 4:5-6 b. Acesta este Mesajul pentru timpul nostru. Ce va face proorocul Ilie? El va aseza din nou toate lucrurile. (Marcu 9:11-12). Ce lucruri va aseza? Va aseza Cuvantul lui Dumnezeu care in decurs de aprox. 2000 de ani, s-a pierdut. Ioan Botezatorul a pregatit doar Calea inaintea Domnului. Ioan Botezatorul a implinit doar prima parte din Maleahi 4:6, el a intors inima parintilor la copii, dar a doua parte era acum la timpul nostru. Dumnezeu a trimis pe proorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata, sa intoarca inima copiilor la parinti, adica noi sa ne intoarcem la credinta apostolilor, care s-a pierdut.
Acest Ilie este ingerul Laodiciei, pentru ca noi traim timpul Laodiciei, noi traim timpul sfarsitului. (Apoc. 3:14-22). Ingerul Laodiciei este ingerul din Apoc. 10:7, care va sfirsi taina lui Dumezeu, adica va reaseza Cuvantul lui Dumnezeu. Domnul Ii spune la Ioan: "Pecetluieste ce au spus cele sapte tunete, si nu scrie ce au spus" (Apoc 10:1-5.) De ce sa le pecetluiasca? Pentru ca nu era timpul acela sa fie descoperite cele sapte tunete, ci era timpul cand va veni ingerul al saptelea. (Apoc. 10:7) Acest inger din Apoc. 10:7 este Ilie din Maleahi 4:5, 6 b. Cele sapte tunete sunt sapte glasuri ale lui Dumnezeu. Ele sunt Cuvantul care s-a pierdut in decursul celor sapte epoci ale bisericii. Si Ilie a fost trimis sa aseze din nou toate lucrurile. Acolo in Marcu 9:12, Isus se referea la slujba lui Ilie din viitor, nu la timpul prezent in care traia Isus si Ioan Botezatorul! Acolo se referea la slujba lui Ilie din timpul nostru de sfarsit.
In Maleahi 4:6 sunt doua timpuri si doua slujbe diferite ale lui Ilie. Amandoua slujbe au duhul si puterea lui Ilie. Ioan Botezatorul a pregatit Calea inaintea Domnului Isus, si acum la timpul nostru slujba lui Ilie va aseza din toate lucrurile.
MARCU 9:11. "Ucenicii I-au pus urmatoarea intrebare: "Pentru ce zic carturarii ca trebuie sa vina intai Ilie?"
12. El le-a raspuns: "Ilie va veni intai; si va aseza din nou toate lucrurile." Aici se refera la slujba pentru timpul nostru.
  • Si in versetul din Marcu 9:13, se referea la Ioan Botezatorul. MARCU 9:13. "Dar Eu va spun ca Ilie a si venit, si ei i-au facut ce au vrut, dupa cum este scris despre el." Deci, in concluzie, credinta adevarata este Cuvantul lui Dumnezeu descoperit pentru timpul in care traiesti.

Subiect: CARE ESTE CREDINTA ADEVARATA?

Niciun comentariu găsit.